AnasayfaGenelİnovasyon

Hong Kong, Metro İstasyonlarına QR Kod İle Ödeme Getiriyor!

Hong Kong, Metro İstasyonlarına QR Kod İle Ödeme Getiriyor!

Hong Kong’da bu hafta içerisinde duyurulan yeni QR kod sistemi,  2020’nin ortalarında Alibaba ortaklığıyla 91 metro istasyonunda uygulamaya girecek!

Kullanıcıların QR kod yardımıyla ödeme yapabilmeleri için sadece Alipay adında bir uygulama indirmeleri yeterli olacak.

Hong Kong, halihazırda “Ahtapot” adında bir sistem kullanıyor. Kullanıcılar bu kart sistemi sayesinde nakit paraya ihtiyaç duymadan ulaşım ve çevrimdışı alışveriş gibi birçok alanda ödeme yapabiliyorlar. Ahtapot’un 35 milyon aktif kartı bulunuyor ve bu sistem Asya ülkeleri tarafından çok beğeniliyor hatta benzerlerini yapıyorlar. Alipay’in de kendine has avantajları var tabii. Örnek olarak QR kod taramaları internetin yavaş ya da kopmaların olduğu yerlerde rahatlıkla çalışabilecek ve Çin gibi Alipay sistemini kullanan ziyaretçiler kendi kartlarını burada kullanabilecek. Alipay, şimdilik 500 milyondan fazla kullanıcısının olduğu Çin’de biliniyor ancak Ant Finansal, Güneydoğu Asya, Kore ve diğer pazarlardaki varlıklarını hızlı bir şekilde büyütüyor. Sistemlerini metro yolculuklarının ötesine taşıma gibi bir hedefleri var.

AlipayHK CEO’su Jennifer Tan: “Bu sadece Alipay’in teknolojik istikrarında bir tanınırlık değil. Ayrıca QR kodlarının da ulaşım teknolojilerinde başarılı olacağı ve daha geniş bir alana yayılacağı konusunda kendimize olan güvenimiz tam. Toplu taşıma sistemleriyle yavaş yavaş birleşmemizin dışında “akıllı hareketlilik” kavramını genişleterek Hong Kong’un en popüler yerlerine ulaşım imkanları sağlayacağız.” diye belirtti.

Dolayısıyla, Tokyo’nun toplu taşıma sistemlerinde kullanılan Apple Pay gibi daha komplike opsiyonlar bulunurken QR kodları gibi temel çözümleri görmezden gelemeyiz.

Kaynak