AnasayfaKalkınmaSürdürülebilir Kalkınma

Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği Tarafından Düzenlenen 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi Gerçekleşti

Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği Tarafından Düzenlenen  15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi Gerçekleşti

Kurumsal Sorumluluk Zirvesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Kuruluş Ödülleri, her yıl Türkiye’de topluma değer katan ve yenilikçi çözümler geliştiren kurumsal sorumluluk uygulamalarını farklı sektörlerden paydaşlarla buluşturuyor.

15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi, “ETİK ve ETKİ” kavramlarının “İZDÜŞÜMÜ” ekseninde 5 Mart tarihinde QNB Finansbank Kristal Kule’de gerçekleşti. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Kuruluş Ödülleri kazananlarına takdim edildi.

Zirve, TKSD Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Aksu’nun açılış konuşması ve “Etik ve Etki Araştırma Sunumu” ile başladı. İstanbul Arel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cüneyt Dirican moderatörlüğünde Özde Demirtürk (Sanko Sürdürülebilir Finans Direktörü), Yeliz Ataay Arıkök (QNB Finansbank Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı), konuşmacılığında ”Yeşil Finansman ve Sürdürülebilirlik Etkisi” oturumunda paneli gerçekleşti.

Ardından, Salim Kadıbeşgil, REPMAN İtibar Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı ve Danışma Kurulu Üyesi olarak “Sürdürülebilirlik Etiği” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Zirvenin ikinci yarısında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Çisil Sohodol, Ayşe Kırımlı (Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu), Pınar Ilgaz (Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) ve Harun Demircioğlu (İletişimProfesyoneli & SivilToplumKonuşuyor Kurucusu) konuşmacılığında “Gönüllülük ve Sivil İnisiyatifler” paneli gerçekleştirildi.

“Afetler ve Toplumsal Etkileri” paneli ise, İlker Çelik’in (Panasonic Kurumsal İletişim ve İdari İşler Müdürü) moderasyonunda Dr. Ali Ercan Özgür (İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı) ve Arzu Atasoy’un (Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü) konuşmacılığında gerçekleşti.

Ardından, “Gelecekte Bizleri Neler Bekliyor?” başlıklı oturumda, M. Feride Doğan Kızar’ın (Akbank Sürdürülebilirlik Müdürü) moderasyonunda Barış Doğru (ekolQ ve iklimhaber.org Yayın Yönetmeni) ve Umay Yılmaz (Çevre ve Sürdürülebilirlik Uzmanı) sürdürülebilirlik bağlamında gelecek öngörülerini paylaştılar.

“Etik ve Etki Dengesi” paneli, Ekin Al (Kurucu – Onarım Atölyesi) moderasyonunda, Şafak Müderrisgil’in (EYDK Yönetim Kurulu Başkanı) konuşmacılığında gerçekleşti. Güneşin Aydemir (Doğa ve İnsan Gözlemcisi), “İklim Değişikliğinin Gıda ve Tarıma Etkisi” kapsamında bir sunum gerçekleştirdi.

Panel ve oturumların ardından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Kuruluş Ödülleri kapsamında ödül alan kurumlara ödülleri takdim edildi.

TKSD Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Aksu moderatörlüğünde gerçekleşen ödül töreninde, sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda alanında öne çıkan kişilerin ve kurumların çalışmaları takdir edildi.

Z Zurich Foundation katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği ortaklığıyla yürütülen; proje kapsamında IDEMA’nın da “Sosyal Etki Yaratan Öğretmenler” modülüne katkı sunduğu, “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz” projesi 15.Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi kapsamında “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kategorisinde Altın Ödül kazandı.

Türkiye’de verimliliği farklı boyutlarıyla güçlendirerek, bu alanda örnek projeleri hayata geçirmek ve sonraki kuşaklara daha iyi bir gelecek bırakmak amacıyla Enerjisa Enerji, TBWA İstanbul ve IDEMA’nın hayata geçirdiği Daha İyi Bir Gelecek Platformu, 15.Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi kapsamında “İş Birliği Özel Ödülü” ve “Toplumsal Yatırım” kategorisinde Bronz Ödül kazandı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: