AnasayfaKalkınma Gündemi

Ban Ki-Moon Genç Aslanlar Reklam Festivali’nde Konuştu

Ban Ki-Moon Genç Aslanlar Reklam Festivali’nde Konuştu

Birleşmiş Milletler Başkanı Ban Ki-moon Cannes Genç Aslanlar Uluslararası Reklam Festivali’nde Küresel Hedefleri Reklam Ajanslarına Sundu ve Common Ground Ortaklığını Duyurdu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon reklamcılık ve yaratıcı haberleşme uzmanlarına geçen yıl 193 Birleşmiş Milletler üyesi ülke tarafından kabul edilen ve şimdiye kadar insanlık adına yapılan en büyük kampanya olan  yoksullukla mücadele ve gezegen yanlısı eylem planı 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Ajandası’nı desteklemeleri için çağrıda bulundu.

Kısa vadede 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Ajandası’nın 2 milyon insan tarafından bilinmesini istediklerini belirten Ban, değişim ajansları olarak 1 milyon insanı harekete geçirmek istiyoruz diye de ekledi. Ban yaratıcı iletişim, pazarlama ve reklamcılık alanlarında çalışan uzmanların toplandığı Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin yapıldığı Cannes’da daha uzak ve geniş mesafelere ulaşıp insanlık için şimdiye kadar yapılan en büyük kampanya olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini tanıtmak için yardım da istedi.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Ajandası 17 hedefiyle Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan ve yoksullukla mücadele ve gezegen yanlısı olarak  en büyük eylem planı ve küresel açlığı bitirmek ve çok geç olamadan  iklim değişikliği için bir şeyler yapma konusunda amaçlar taşıyor.

Ban Ki-moon bu hedefleri sunmanın yanı sıra Sürdürülebilir Kalkınma amaçlarını desteklemek için Common Ground’la birlikte iş birliği içine girdiklerini ve birlikte çalışarak şiddetli rakiplerin bile daha geniş ortak bir çıkara hizmet etmek kendi farklılıklarını bir kenara koyduklarını göstermek istiyoruz ve umarız ki bizim kendi işlerimizin dışında ki şirketler de aynısını yapar diye belirtti.

Bu yeni iş birliği Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yardım etmek için kişileri ve kurumları bir araya getirmek ve diğer endüstrileri de kendi alanlarına uygun amaçlara destek olmak için cesaretlendirmek gibi iki hedefle başlayacak.