AnasayfaGenel

BM Genel Sekreteri António Guterres Davos Zirvesi’nde Özel Şirketlere Seslendi

BM Genel Sekreteri António Guterres Davos Zirvesi’nde Özel Şirketlere Seslendi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Davos Zirvesi’nde iklim değişikliğinin önüne geçmek ve yoksullukla mücadele etmek için özel şirketlere çağrıda bulundu.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu zirvesinde konuşan Guterres, iklim değişikliğinin etkilerini sınırlamak ve yoksulluğu azaltmak için iş dünyasında özel sektörler arasında yeni ortaklıkların kurulması gerektiğine dikkat çekti. 

Genel Sekreter Guterres, özel sektörün temel faaliyetlerinin uluslararası toplumun stratejik hedefleriyle uyumlu hale getirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca Guterres, uluslararası toplulukların iklim değişikliğiyle mücadele için imzaladıkları Paris Anlaşması’nın uygulamasını sağlamak için en iyi müttefiklerin ticaret sektöründen olduğunu belirtti. İşte bu yüzden özel sektörün bir an önce harekete geçmesinin önemli olduğunun altını çizdi. 

Kapsamlı ve sürdürülebilir kalkınma koşullarının, kriz ve çatışmaların önlenmesinde temel bir yöntem olduğuna dikkat çeken Guterres, 2030 Kalkınma Gündemi için sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın önemini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir hesaplama Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SDG) tam olarak uygulanmasıyla elde edilebilecek yatırım getirilerinin yıllık 30 milyar dolar olacağını ortaya koydu.

Yeni ortaklık platformunda yalnızca mevcut hedeflere yardımcı olmakla kalınmayacağı, aynı zamanda gelecekteki zorluklarla mücadeleyi de kolaylaştıracağının altı çizildi. Son olarak genetik mühendisliği ve yapay zekayı içeren 4.Sanayi Devrimi’ne atıfta bulunarak, devletler ve uluslararası kuruluşlar arasında güçlü bir ortaklık kurulması ve kişisel refahın sağlanması için tek yolun iki taraf içinde karlı olan bu ortaklıklar olduğunu belirtti. 

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu