AnasayfaGenel

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Etkinlikleri 29 Nisan’da Gerçekleştirilecek!

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Etkinlikleri 29 Nisan’da Gerçekleştirilecek!

Yeşil Yeni Düzen kavramı özellikle 2008’deki finansal krizden sonra gündemde yoğun bir yer kaplamaya başladı. Kimi ülkelerin ekonomik toparlanma süreçlerinde kavramın hatırı sayılır bir etkisi oldu. 2010’ların sonundaysa iklim krizinin artan etkileriyle birlikte kavram Avrupa Yeşil Mutabakatı ve adil geçiş süreci bağlamında devletlerin politikalarında daha da somutlaştı. Diğer yandan Yeşil Hareket’in bütün taleplerinin karşılandığını söylemek için henüz çok erken. Bu gelişmeler ve tartışmaların ekseninde 29 Nisan Perşembe günü adil geçişi cinsiyet meselesinde ele almak üzere ardıl iki etkinlik düzenlenecek.

29 Nisan 2021 Perşembe 15.00 – 15.35

Yeşil politika böylesine yaygınlaşırken Yeşil Hareket’in eleştirel yaklaştığı hususlar neler? Yeşil Yeni Düzen’e giden yolda toplumsal cinsiyet eşitliğinin konumu nerede?

Politik alanda takipçisi olmamız gereken kavramlar neler olmalı gibi sorulara birlikte cevap aramak için sizleri öncelikle 29 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştireceğimiz Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm webinarımıza davet ediyoruz.

 29 Nisan 2021 Perşembe 16.00 – 17.30

Geçtiğimiz sene Yeşil Avrupa Vakfı (GEF) ile yürüttüğümüz Yeşil Politikalar için Cinsiyet Çalışmalarına bu sene yeşil politika çalışma alanlarını kapsayan daha tematik konularla devam ediyoruz.

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Webinarı’nın devamı olarak gerçekleştireceğimiz buluşmamızda Türkiye’de yeşil ve adil dönüşüm bağlamında toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması gereken alanları, yine bu bağlamda kadınları güçlendirebilecek vatandaş temelli mekanizmaların neler olabileceğini tartışacağız.

Etkinliklere katılmak için ön kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. Hangi etkinliğimize katılmak istediğinizi bu formda işaretleyebilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz etkinliklere göre size Zoom Giriş Linki iletilecektir.

Kayıt formuna aşağıdaki buton aracılığıyla erişebilirsiniz. 

Kayıt Formu

Green European Foundation Hakkında

Yeşil Avrupa Vakfı (GEF), Avrupa Parlamentosu tarafından finanse edilen Avrupa düzeyinde bir siyasi vakıftır. Avrupa Yeşiller Partisi ve Avrupa Parlamentosundaki Yeşil Grup gibi diğer Avrupa Yeşil aktörleriyle bağlantılı ancak onlardan bağımsızdır.

GEF’in misyonu, bir Avrupa kamusal alanının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve vatandaşların Avrupa siyasetine daha fazla katılımını teşvik etmek ve sonuçta daha güçlü, daha katılımcı bir demokrasi oluşturmaktır. GEF, Yeşil siyasi ailenin hem içinde hem de ötesinde Avrupa politikaları ve politikaları hakkındaki tartışmaları ana akım haline getirmeye çabalar. Avrupa için ortak bir Yeşil vizyon yaratmak ve bunu daha geniş kamuoyuna duyurmak için çalışır.

devamı için tıklayınız…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: