AnasayfaÇocuk

Çocuk Danışma Hattı 2019 Raporu Yayımlandı!

Çocuk Danışma Hattı 2019 Raporu Yayımlandı!

Hayat Sende Derneği bünyesinde kurulan Çocuk Koruma Sistemi Danışma Hattı 2019 raporunu yayımladı.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında; koruma altında bulunan çocuk ve gençlere, çocuk koruma sisteminden reşit olarak veya reşit olmadan koruma kararı kaldırılarak ayrılan çocuk ve bireylere, koruyucu aile ve evlat edinen ailelere, koruyucu aile ve evlat edinmek için başvuru sürecinde bulunan bireylere hizmeti vermek amacıyla kurulan Çocuk Danışma Hattı, bireylerin  karşılaştıkları sorunlar çerçevesinde çözüm önerileri üreterek yardımcı olmaya çalışıyor. 

Hayat Sende Derneği meslek elemanlarından oluşan uzman havuzu vasıtasıyla müracaatçılarına danışmanlık ve yönlendirme hizmeti sağlayan Çocuk  Danışma Hattı aynı zamanda Hayat Sende’nin kapasitesi doğrultusunda hukuki ve psiko-sosyal destek de veriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan rapora göre; Çocuk Koruma Sistemi Danışma Hattı’na 2019 yılı içerisinde 34’ü kadın, 25’i erkek olmak üzere toplam da 59 başvuru yapıldı. Çoğunluğunu korumadan ayrılan gençlerin oluşturduğu başvuruların yanı sıra  koruyucu aile olmak isteyen veya evlat edinmek isteyen bireyler de bilgi almak için Çocuk Koruma Sistemi Danışmanlık Hattı’na müracaat etti. Başvuran bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda  gönüllü sosyal hizmet uzmanlarına ve gönüllü avukatlara yönlendirme sağlayan Çocuk Koruma Sistemi Danışmanlık Hattı’nın aldığı başvuruların başlıca sebepleri şu şekilde;

  • Hukuki konularda destek alma, 
  • İstihdama erişim süreçleri ile ilgili destek alma, 
  • Koruma sonrası sosyo-ekonomik desteklere erişme talebi, 
  • Çocuk koruma sistemine ilişkin bilgi alma, 
  • Psikososyal destek alma, 
  • Derneğe gönüllü destek verme talebi.

Sizler de Hayat Sende Derneği ve Çocuk Koruma Sistemi Danışma Hattı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi www.hayatsende.org internet sitesinden alabilir, formu doldurarak danışma hattına başvuruda bulunabilirsiniz. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: