AnasayfaGıdaYerel Yönetimler

Çölyak Dostu Belediye

Çölyak Dostu Belediye

Maltepe Belediyesi, bir sindirim sistemi rahatsızlığı olan çölyak hastalığının daha çok tanınması ve bilinmesine yönelik etkinliklerinden dolayı Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi seçildi.

İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Maltepe Belediyesi, önemli bir sindirim sistemi rahatsızlığı olan çölyak hastalığı ve gluten duyarlılığına dikkat çekmek üzere bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Glutensiz Hayat Platformu işbirliğiyle Kasım 2015 tarihinde yapılan etkinlik, “Çölyak ve Gluten Duyarlılığının Farkında Mısınız?” başlığı altında birçok uzman katılımıyla hayata geçirilmişti.

Glutensiz Hayat Platformu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; “Çölyak hastalığı nasıl anlaşılır”, “Çölyak hastalarının dikkat etmesi gerekenler”, “Çölyak dostu nasıl olunur?” ve “Çölyak dostu belediye ya da kurum nasıl olunur?” konularında katılımcıları bilgilendirdikten sonra Maltepe Belediyesi’nin konuya duyarlılığı ve çalışmaları neticesinde söz konusu belediyeyi Çölyak Dostu Belediye ilan etti ve Belediye Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar’a belgeyi teslim etti.

Maltepe Belediyesi, diğer hastalıklar hakkında farkındalık yaratmak üzere çalışacaklarını da burada duyurdu.