AnasayfaDezavantajlı GruplarGenç

Z Zurich Foundation, Zurich Türkiye, İhtiyaç Haritası ve HeyMo iş birliği ile Yan Yanayız Projesi çalışmalarına devam ediyor

Z Zurich Foundation, Zurich Türkiye, İhtiyaç Haritası ve HeyMo iş birliği ile Yan Yanayız Projesi çalışmalarına devam ediyor

Yan Yanayız Projesi, Z Zurich Foundation, Zurich Türkiye, İhtiyaç Haritası ve HeyMo iş birliği ile oluşturulmuş; travma, afet ve yas psikolojisi konusunda uzman psikologların eşliğinde toplumun psikolojik ve duygusal zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş bir psikososyal müdahale ve önleme çalışması olarak başladı.

Bu proje ile depremden etkilenen bölgelerde yaşayan yerel halkın yanı sıra öğretmenler ve sağlık çalışanlarına ek olarak kamu ve STK çalışanlarının da psikolojik iyi oluşlarını güçlendirmek amaçlanıyor. Hem sahada hem de çevrimiçi platformda düzenlenecek bireysel ve grup terapi seansları ile toplumun dayanıklılığını arttırmayı ve bir sonraki olası krizlere karşı toplumun psikososyal müdahale kapasitesini geliştirmek hedefleniyor.

Online psikolojik destek platformu Yan Yanayız, gençler için de hizmet sunmaya başladı. Gençlerle yan yana durarak yalnız olmadıklarını hissettirmek ve psikolojik iyi oluş hallerini güçlendirmek için 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde yanayanayiz.com.tr adresinde Gençlerle Yan Yanayız kampanyası yayına alındı. Bu amaç doğrultusunda, üniversite öğrencileriyle 29 Aralık 2023 tarihinde DasDas’ta bir tanışma etkinliği ve mental sağlık üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Etkinlik, ülkemizdeki gençlerin karşılaştığı sorunları anlama ve bu sorunlara çözüm önerilerini doğrudan kendilerinden dinleme fırsatı sağladı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: