AnasayfaKalkınmaAfetler

Dayanışmanın 100’ü etkinliği Müze Gazhane’de gerçekleşti

Dayanışmanın 100’ü etkinliği Müze Gazhane’de gerçekleşti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı İhtiyaç Haritası ve Afet Platformu paydaşlığında 29-30 Nisan’da Müze Gazhane’de gerçekleştirilen Dayanışmanın 100’ü etkinliğinde bir yanda Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen yerel üreticilerin yörelerine ait ürünler satılırken Adamlar, OZBİ, Jülide Özçelik, Paptircem gibi sanatçı ve gruplar sahne aldı.

“Dayanışmanın 100’ü” projesi, 29-30 Nisan’da Müze Gazhane’de halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşti. Proje kapsamında, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen yerel üreticilerin yörelerine ait ürünlerin satışı, STK’ların deprem bölgesindeki deneyimlerini aktaracakları söyleşiler, paneller ve konserler gerçekleşti.

Müze Gazhane’de, TEGV, AÇEV, ALİKEV, SEVKAR, INOGAR, KEDV, WHR, İhtiyaç Haritası, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Vakfı, Hatay Deprem Dayanışması, İstanbul Gönüllüleri, Türk Hemşireler Derneği, Mor Dayanışma, Çorbada Tuzun Olsun Derneği, Gülmek İyileştirir Derneği, Kadın Savunması ve Nirengi Derneği’nin de aralarında bulunduğu STK’lar ile Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen yerel üreticilerin stantları yer aldı. STK’lar açtıkları stantlarda bağış topladı, deprem bölgesinden üreticiler yöreye ait ürünlerinin satışını yaptı.

Proje kapsamında iki gün boyunca düzenlenen paneller yine ücretsiz olarak İstanbulluları pek çok konuda bilgilendirdi. Dayanışmanın sahadaki yüzleri, psikososyal destek, kadın dayanışması, kültürel miras, afette sağlık politikaları gibi çeşitli başlıklardaki paneller gerçekleştirildi.

 

Kaynak: HaberTürk

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: