AnasayfaKalkınmaİş Fırsatları

Dünyanın En İyi İş Olanaklarına Sahip 10 Şehri

Dünyanın En İyi İş Olanaklarına Sahip 10 Şehri

PricewaterhouseCoopers’ın (PwC) yayımladığı Cities of Opportunity raporu, dünyanın en çok iş imkanı bulunan şehirlerini sunuyor. Çalışma, 30 farklı şehri 10 farklı açıdan karşılaştırdı ve şehirdeki iş fırsatlarını temel alarak sıraladı. İşte dünyanın en iyi iş olanaklarına sahip ilk 10 şehri;

Londralondra

PwC’nin raporunda teknoloji, şehir ağ geçidi ve ekonomik cazibe listelerinde bir numara olan Londra, bugün iş fırsatları açısından en iyi şehirlerden biri. Londra, uluslararası işletmeler için finansman odaklı bir ekonomiyle dünyanın milyarderlerine ev sahipliği yapmaktadır. Üst düzey yöneticiler, doktorlar, pazarlama ve satış müdürleri, yasal meslek mensupları burada en çok maaş getirisi olan işleri rahatlıkla bulabilirler.

New York

Fotolia_66358333_XL-Empire-State-Building-1600x1067

New York, ABD’deki en büyük şehir olarak fırsatlar açısından da çeşitli endüstrilerde büyük imkanlar sunuyor. PwC, New York’a en çok istek duyulan şehirlerden biri olarak ikinci sırada yer verdi. Bu şehir, borsa ve finans sektörü için büyük iş imkanları barındırmasının yanı sıra moda, yayıncılık, eğlence ve teknoloji gibi daha pek çok alanda bireyler için en iyi olanaklarda çeşitli iş fırsatları sunuyor.

Singapur

singapur-aslan

Singapur, PwC tarafından başlıklandırılmış pek çok listenin başında yer alıyor. Singapur tüm bu listelerde ulaşım, altyapı, şehir ağı ve iş yapma kolaylığı açısından ilk üçte yer alıyor. Singapur ekonomisi, elektronik ürünler, kimyasal maddeler, sosyal hizmetler açısından güçlü bir yapıya sahip. Şehir, varlık yönetimi için önemli bir merkez. Bu da çeşitli endüstrilerde çalışan insanlar için harika bir ortam sağlıyor. Ayrıca, Singapur’un ekonomisi dünyadaki en düzgün ve en ticaret yanlısı ekonomi olarak seçildi.

Toronto

skyline

Toronto, PwC raporunda emniyet, sağlık, altyapı, güvenlik ve ulaşım listelerinde ilk üç sırada yer alarak yaşam kalitesi açısından büyük bir üne sahip oluyor. Aynı zamanda iş fırsatları açısından dört numaraya yerleşiyor.

San Francisco

WCO_SanFrancisco_hero_GettyImages-476881195_1536x768_crop-left_2

San Francisco’yu fırsatlar dışında ilgi çekici hale getiren şey, dünyanın en büyük şirketlerinin yer aldığı bir şehir olmasıdır. Bu şehirde yönetim kademelerinde, yasal mesleklerde, sağlık uygulamaları, bilgisayar ve matematik alanlarında çalışan insanlar iyi şartlarda çalışarak yüksek maaşlar alabiliyor.

Paris

paris-on-a-budget-1000x380

Paris, PwC’nin Entelektüel Sermaye ve İnovasyon listesinin en üstünde yer alıyor. Burada muhteşem müzeler, saygın üniversiteler ve zihinleri genişletmek için kaliteli kütüphaneler bulunuyor. Paris, Avrupa’nın en düşük işsizlik oranına sahip bu yüzden bu şehirde çalışanlar insan kaynakları, satış ve finans alanında yüksek maaşlarla iş bulabilirler.

Stockholm

isvec

Avrupa’da en hızlı büyüyen şehirlerden biri olan Stockholm, çok sayıda iş fırsatı sunuyor. Stockholm, bölgedeki yaklaşık 700 yüksek teknoloji şirketleriyle canlı bir teknoloji endüstrisine sahip. Kent ayrıca sürdürülebilirlik ve yeşil teknoloji üzerinde yoğunlaşıyor. Stockholm, yeni açılan işletmeler için de en iyi şehirlerden birisi konumunda yer alıyor.

Hong Kong

moving-to-hong-kong

Hong Kong, yaşam kalitesi için dünyanın en iyi şehirlerinden birisi. Şehrin ekonomisi, ekonomik özgürlük açısından birinci sırada yer alıyor. Ayrıca iş yapma kolaylığı açısından PwC tarafından ikinci sırada.

 Sidney

Sydney-Opera-House-and-harbour-bridge

Sidney iş hayatı dengesi, güzelliği ve samimiyeti için uzun zamandır büyük bir üne sahip. PwC, sürdürülebilirlik ve yaşanabilirlik açısından Sidney’i bir numaraya koyuyor. Şehir, Avustralya’daki finansal, üretim ve kültürel fırsatların merkezi olup iş fırsatları için sağlam bir yer haline gelmiştir.

Chicago

chicago-il-cloud-gate-at-dusk

Bugün, Chicago, (New York ve Los Angeles’tan sonra) ABD’nin üçüncü en büyük şehridir. PwC de Chicago’yu maliyet, yaşam kalitesi ve hava kalitesi açısından olumlu olarak sıraladı. Chicago iş yapma kolaylığı açısından ilk 10’da yer alıyor. Şehrin yüksek ücretli işleri genelde idari pozisyonlar, bilgisayar, matematik, mimarlık ve mühendislik alanları gibi farklılık gösterebiliyor.

Kaynak