AnasayfaEğitimGirişimcilik

Türkiye’de Yaratıcı Ekonominin Uygun Şekilde Dönüştürülmesi için Kapasite Geliştirme Projesi’nin Açılış Etkinliği Gerçekleşti

Türkiye’de Yaratıcı Ekonominin Uygun Şekilde Dönüştürülmesi için Kapasite Geliştirme Projesi’nin Açılış Etkinliği Gerçekleşti

Tarih: 14 Şubat 2024, Saat: 12.00 – 18.00

Yer: CerModern Sanatlar Merkezi, Ankara

Türkiye’de büyüyen yaratıcı endüstrileri desteklemek için en uygun politika çerçevesinin tasarlanmasına, yaratıcı endüstrilerin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan “Türkiye’de Yaratıcı Ekonominin Uygun Şekilde Dönüştürülmesi için Kapasite Geliştirme Projesi”nin Açılış Etkinliği, 14 Şubat 2024’te Ankara’da CerModern Sanatlar Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Türkiye’nin yaratıcı ekonomi potansiyelini kullanmak ve güçlendirmek için yapılandırılmış bir yaklaşımın, Kalkınma  Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte Yüklenici GIZ International Services ile iş birliği içinde yürütülecek olan projeyle geliştirileceği belirtiliyor. Proje kapsamında yer alan faaliyet kapsamında politika yapıcılar için özel bir kapasite geliştirme programı tasarlamak, yaratıcı ekonomiyi desteklemek için yeni ve etkileşimli model önerileri sunmak ve bir dizi ağ oluşturma faaliyeti ve iş birliği bağlantıları aracılığıyla Türkiye’nin yaratıcı ekonomisinin profilini tanımlamak yer alıyor.

Ulusal düzeyde farkındalık yaratmanın, yaratıcı ekosistemdeki farklı paydaşların katılımını güçlendirmenin, proje paydaşlarını bir araya getirerek sektör aktörlerini harekete geçirmenin amaçlandığı Açılış Etkinliği’nde projenin vizyonu ve planı paylaşıldı. Etkinlikte, ulusal ve yerel düzeyde kamu kurumları, Bakanlık temsilcileri, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden kültür kurumları, yaratıcı merkezler; uluslararası kültürel diplomasi kurumları; sendikalar ve kooperatiflerin  profesyonel temsilcileri; akademisyenler ve araştırmacılar; sanatı destekleyen özel sektör ve basın mensupları yer aldı.

Projenin açılış konuşmalarında, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, projenin yaratıcı endüstriler bağlamındaki önemini vurguladı.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH International Services Proje Takım Lideri Laetitia Manach, proje vizyonunu ve girişini tanıttı. Ardından Yaratıcı Endüstriler Uzmanı Eliza Easton, NESTA’nın sürdürülebilir yaratıcı ekonomi için kanıta dayalı politikaların önemine odaklandığı sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinliğin devamında Paris’te kurulan yenilikçi bir BT okulu modeli olan Ecole 42’nin kurucu ortağı Olivier Crouzet, gelecekteki becerilerin, yenilikçiliğin ve girişimciliğin desteklenmesine ilişkin deneyimlerini ve Ecole 42’nin öyküsünü paylaştı. 

Panel ve dinleyicilerle soru-cevap bölümünde, yaratıcı ekonominin çeşitli alanlarından uzmanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı. Moderatörlüğünü Dr. Gökçe Okandan’ın yaptığı panelde; Yaratıcı Girişimci Çağıl ÖZDEMİR, Oyun Yapımcısı Simay DİNÇ, Araştırmacı ve Oyun Uzmanı Can SUNGUR,  Animasyon Tasarımcısı İsmail FİDAN sektöre yönelik deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğin sonunda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye’nin yaratıcı ekonomisinin geleceği ve projeyle ilgili olarak taahhütlerini paylaştı. Etkinlik, bir sergi turuyla son buldu. 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: