AnasayfaYenilenebilir EnerjiUlaşım

Elektirikli Şarj İstasyonlarının Sayısı Benzinlikleri Geçecek

Elektirikli Şarj İstasyonlarının Sayısı Benzinlikleri Geçecek

Nissan’a göre 2020’de Birleşik Krallık’taki elektrikli şarj istasyonlarının sayısı benzinliklerden fazla olacak.

Nissan tarafından yapılmış olan araştırmaya göre, benzin istasyonlarının sayılarının azalması ve elektrikli şarj istasyonlarının sayılarının artmasıyla beraber 2020’den sonra, elektrikli şarj alanlarının sayısı daha fazla olacak.

Geçen on yılda benzinliklerin %75’i kapatılırken, şarj istasyonlarının sayısı hızla artıyor. Elektrikli araçların sayısında hızla artmasıyla daha çevre dostu bir ulaşım enerji kaynağı kullanmaya başlayacağız. Nissan’ın Japonya’da yaptığı araştırmaya göre, şarj noktaları ülkede benzin istasyonlarının sayısını geçti. Bu noktaların çoğu özel kullanım için olmasına rağmen bu trend önümüzdeki dönemde oldukça ilgi çekici hale gelecek. Özel istasyonların paylaşımı için geliştirilecek olan platformlarla birlikte sarj istasyonlarının herkes tarafından kullanımı yaygınlaşacak.

Tesla ve BMW gibi şirketler de ABD, Japonya, Çin ve Avrupa’da ağı güçlendirmek için şarj noktaları inşa etmek için çalışıyor. Vergi teşvikiyle beraber elektrikli araçlar yeşil ulaşım için ideal bir aday oluyor.