AnasayfaEğitimSürdürülebilirlik

“Gelişim, Seninle” ile Hep Birlikte Geleceğe!

“Gelişim, Seninle” ile Hep Birlikte Geleceğe!

BP tarafından 2019 yılında başlatılan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “Gelişim, Seninle!” gençlere, çağımızın gerekliliklerine uygun bilgi ve becerileri kazanması açısından destek oluyor.

Geleceğe hazırlanırken okulda öğretilen bilgilerin yanında bazı bilgi ve becerilere duyulan ihtiyacın desteklenmesi ve giderilmesi amacıyla BP tarafından başlatılan projeyle gençler karşılaştıkları birçok zorluğa çözüm yolu buluyor. Gençlerin kendi sosyal projelerini oluşturup gerçekleştirecekleri ve gönüllülerden oluşan eğitmenleri, takım koçları ve mentorları ile bir araya gelerek onların deneyimlerinden faydalanacakları bir platform oluşturmayı hedefleyen Gelişim, Seninle, iki temel alandan oluşuyor. 

  • Gelişim, Seninle Dijital Platformu.

Gençlerin bir tıkla kendilerini geliştirebileceği ve birçok içeriğe ulaşabilecekleri şekilde tasarlanan platformun merkezinde dijital okuryazarlık, yaşam boyu öğrenme, inovatif ve eleştirel düşünme, etkili iletişim gibi 21. yüzyıl becerileri olan bilgiler, haberler, infografikler, konuk yazarlardan paylaşımlar gibi birçok içeriği yanı sıra Finansal Okuryazarlık, Mülakat Becerileri, Toplumsal Cinsiyet ve Dijital Yurttaşlık gibi konularda hazırlanmış online eğitimler ve kısa videolar yer alıyor.

  • Sosyal Projeler Programı

Projenin ikinci temel alanı olan Sosyal Projeler Programı ile  ilk olarak, başvuruda bulunan ve programa seçilen üniversite kulüp ve topluluklara, gönüllü eğitmenler tarafından Kaynak Geliştirme, İletişim, Proje Yönetimi gibi konuları kapsayan Yüz Yüze Liderlik Eğitimleri veriliyor. Türkiye’nin her bir yanından katılan üniversite öğrencilerine ulaştırılması hedeflenen bu eğitimleri alan  ve portaldaki eğitimleri de tamamlayan kulüpler, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na paralel olarak sosyal fayda üretecek projeler tasarlamaya ve destek programına başvurmaya hak kazanıyor. Başvuranlar arasından seçilecek ekipler de, projelerini hayata geçirmek için uygulama ve danışmanlık desteği alma fırsatı buluyor.

Tüm bunlara ek olarak devam eden süreçte Gelişim, Seninle’nin hayata geçireceği Mentor-Mentee Programı ile de, öğrenci kulüplerine üye olan ve akademik, profesyonel veya kişisel gelişimleriyle ilgili bireysel danışmanlığa ihtiyaç duyan gençler, BP Gönüllüleri arasından kendilerine atanacak mentorlar ile bir araya gelecekler. 

Siz de kendinizi geliştirmek, geleceğiniz ile ilgili daha güvenli hissetmek, içinde yaşadığınız toplumu sürdürülebilir ve daha iyi yarınlara götürmeye destek olmak istiyorsanız “Gelişim, Seninle!” diyebilirsiniz!

Gelişim, Seninle’nin sosyal medya hesapları:

İnternet Sitesi: https://gelisimseninle.com

Twitter: @gelisim_seninle

Instagram: @gelisim_seninle

Youtube: Gelişim, Seninle

İletişim için: info@gelisimseninle.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: