AnasayfaKalkınma

Good4Cast Sekizinci Program ile Yayında: “B Planı: Sanal Koşu ve Bisiklet Yarışı”

Good4Cast Sekizinci Program ile Yayında: “B Planı: Sanal Koşu ve Bisiklet Yarışı”

Bilgi Üniversitesi’nde akademisyen ve aynı zamanda sosyal girişimci olan Doç. Dr. Itır Erhart ve film yapımcısı-sosyal girişimci Mehmet Sarıca’nın hazırladığı Good4Cast’in sekizinci yayınının konuğu Macera Akademisi Yönetici Ortağı Caner Odabaşoğlu oldu.

MCR Training, 2004 yılında kurulan Macera Akademisi’nin, yaşayarak öğrenme süreçlerini kullanarak kurumsal eğitimler veren bir departmanıdır. “Yıllar önce izlediği Robert de Niro’nun oynadığı ‘Korku Burnu’ filminden ‘çok dar bir alandan insanın yeterince motivasyonu varsa kendini fit tutabilir, hedefleri için dinç tutabilir ve böylece badireli zamanları kolaylıkla atlatabilir. diye aklımda kalmıştı.’ Pandemi döneminde bu filmi hatırlayan Odabaşoğlu madem evdeyiz biz de koşabiliriz, biz de spor yapabiliriz ama nasıl diye düşünürken B Planı projesi ortaya çıktı.” sözleriyle Odabaşoğlu, Macera Akademisi’nin kuruluşunu aktardı.

Yarışa Nasıl Kayıt Olabiliriz?

Macera Racessetter sitesinden B Planı sanal Yarış sayfasından yönergeleri takip edebilirler diyen Odabaşoğlu herkesin kapasitesine göre, fiziğine göre mesafe belirlenebileceğini, parkur seçebileceğini ama yarış olduğu için tek seferde bitmesi gerektiğini söylüyor. Yarışmacılar, son aşamada gelen e-mail yönergelerini takip edip sonuçları girebiliyorlar.

Çocuklarla Nasıl Katılabiliriz?

Odabaşoğlu, 12 yaş altı çocukları için minik adımlar ve minik pedallar olmak üzere iki yarış kategorisi hazırladıklarını belirtti: Minik Adımlar koşu mesafeleri: 50m (4-6 yaş) – 100m (7-9 ve 10-12 yaş) ve Minik Pedallar bisiklet mesafeleri: 100m (4-6 yaş) – 300m (7-9 yaş) – 500m (10-12 yaş)

Macera Akademisi Instagram hesabında ilham verici çocuk videoları var. Öncelikle çocukların alanını dizayn edebilirsiniz, ilham verici videolar açabilirsiniz. Tuvalet kağıdı ve boyalarla kendi parkurunu göğüs numarasını tasarlayabilir böylece bu yaşayarak öğrenme etkinliği olabilir.” sözleriyle Odabaşoğlu Macera Akademisi Instagram hesabının şu an oldukça aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini vurguladı. “Yarışa katılım tamamen ücretsiz. Fakat, bir kampanya başlattık. Lokman Hekim Sağlık Vakfı yoğun bakım malzemeleri ve sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman ihtiyaçlarına destek sağlamak üzere bir fon oluşturuldu. Yarışmaya katılan da katılmayan da Lokman Hekim Sağlık Vakfı Fon sayfasından bağış yapabilir.” diyerek COVID-19 Salgın sürecinde faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Macera Akademisi Yönetici Ortağı Caner Odabaşoğlu’nun konuk olduğu IDEMA Haber Good4Cast dizimizin sekizinci yayınını buradan dinleyebilirsiniz. Good4Cast’in tüm yayınlarına Google Podcast, Apple Podcast ve Spotify üzerinden erişebilirsiniz.