AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaYenilenebilir Enerji

Güneş Enerjisiyle Yeni Ormanlar Yaratılıyor

Ege Orman Vakfı, İZKA desteğiyle, güneş enerji sistemi sayesinde yeni orman alanlarını doğuracak olan “Güneşten Ormanlar” projesini hayata geçirdi.

Ege Orman Vakfı (EOV), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle “Güneşten Ormanlar” projesini hayata geçirdi. On bin metrekare alan üzerinde kurulan güneş enerji sistemi bir yıl içinde 890 kW elektrik üretti. Bu proje kapsamında elde edilen gelirle ise, yeni orman alanları oluşturulması hedefleniyor.

2013 yılında başlatılan ve 2014 yılında aktif olarak yürütülen söz konusu projenin bir yıllık deneyimi sonucunda, proje başlangıcında öngörülen elektrik üretim rakamının üzerin çıkıldığı belirtildi. EOV Genel Müdürü Yasemin Bilgili’nin açıklamasına göre proje, İzmir bölge sanayisinde yenilenebilir ve temiz enerji kullanılmasını, fosil kaynakların yol açtığı çevresel sorunların giderilmesini sağlayacak.

Ayrıca, projenin kendini 4 yılda amorti edeceğini açıklayan Bilgili; üretilen doğal enerjinin yıllık 771 ton karbon salınımını engelleyeceğini ve üretimden sağlanacak gelirle İZKA tarafından 50.000 fidan dikileceğini dile getirdi.