AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaYenilenebilir Enerji

Trinity Rüzgar Türbinleri ile Enerji Tasarrufu Sağlayın

Trinity Rüzgar Türbinleri, farklı boyutlarda üretimi devam eden katlanabilir silindirler ile kolayca istediğiniz yere enerji sıkıntınız olmadan hareket kabiliyetinizi genişleten bir ürün olarak tasarlandı.

Amerika’nın Minnesota eyaleti menşeili olan Janulus şirketi tarafından ilk olarak 2014 yılında üretimine başlanan taşınabilir rüzgar türbinleri günümüzde farklı boyutlarda ve enerji üretim seçenekleri ile kullanıma sunuluyor. Trinity Rüzgar Türbinlerinin taşınabilirlik özelliğinin yanısıra; kullanım kolaylığı ve düşük maliyetli olma gibi diğer özellikleri de dikkat çekiyor. Öte yandan, mevsim şartları, rüzgar türbinlerinin verimli çalışması bir hayli önem arz ediyor. Örneğin, rüzgar türbinlerinin çalışması için minimum gerekli hız saatte 6.5 km.

Trinity 50 ,400, 1000, 2500 gibi versiyonlarının dizaynı kullanıcılar için farklı seviyelerde enerji üretim kapasiteleri sağlıyor. Trinity 2500, 100 cm uzunluğunda ve 19 kilogram ağırlığı ile  taşıma kolaylığı olan bir ürün olarak geliştirildi. 2,500 wattlık bir enerji üretimi sağlayan rüzgar türbini; 300,000 miliamperlik lityum-iyon bateri ile uzun ömürlü bir enerji depolama olanağı sağlıyor.

Şirketin başkan vekili Agust Agustsson, taşınabilir rüzgar türbinleri hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Elektrik üretimi ve depolaması özelliği ile küçük aygıtları çalıştırmak veya evinizin elektrik ihtiyacını, elektrikli arabanızı, laptoplarınızı, telefonlarınızı Trinity 2500 ile kolayca çalıştırabilirsiniz.” Agustsson ayrıca, birkaç yılını Amerika’da geçirdikten sonra şahit olduğu yüksek elektrik maliyetleri ve karbon bazlı yakıtların kullanımının verdiği zararların tespitinden sonra ilk iş böyle bir aracın üretimine başladıklarını belirtiyor.

Trinity Rüzgar Türbinleri aynı zamanda akıllı telefon uygulamasını da sahip ve böylece kullanıcılar ne kadar enerji depoladığını uygulama aracılığı ile görebiliyorlar. Ek olarak rüzgar türbinini çalıştırmak için akıllı telefonunuzdaki uygulama ile başlat seçeneğine tıklayarak da türbini hareket geçirmek mümkün hale geliyor.

Agustsson 2016’nın başlarında bu ürün için siparişe hazır bir şekilde kıtalararası kargolamaya hazır olacağını belirtiyor. Ürünlerin fiyatı ise Trinity 50 için 399$ , Trinity 2500 ise 5,999$ olarak belirlendi.