Anasayfaİklim DeğişikliğiEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

İklim Politikaları Oturumu’nun Videosu Yayınlandı

12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen İklim Forumu’nun önemli bölümlerinden biri olan İklim Politikaları Oturumu’nun videosu yayınlandı.

Türkiye’de gerçekleşen G-20 Zirvesi öncesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen İklim Forumu’nun önemli oturumunlarından biri olan İklim Politikaları’nın videosu yayınlandı. Melda Onur, Filiz Kerestecioğlu, Sezgin Tanrıkulu, Yurdusev Özsökmen ve Ozan Yanar’ın yer aldığı oturumun moderatörlüğünü ise Yeşil Düşünce Derneği Başkanı Sevgi Mutlu gerçekleştirdi.

Konuşmacıların, çevre politikaları konusunun siyasetle doğrudan ilişkili olduğuna değindikleri oturumda, ayrıca iklim değişikliğinin etkilerinin önümüzdeki dönemde değil; bugün bile hissedildiğini belirttiler. Oturumda konuşmacı olarak Finlandiya Yeşiller Partisi’nden Ozan Yanar Finlandiya’daki iklim değişikliği politikalarından örnekler sunarak; konunun sivil toplum kuruluşlarını yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. Finlandiya örneğinde karşımıza çıkan 2020’a kadar kömürü sıfıra indirme politikası özellikle dikkat çekiciydi.

İklim Politikaları oturumunun videosuna buradan ulaşabilirsiniz.