AnasayfaSosyal KalkınmaKentler ve Yerel Kalkınma

Brezilya’da Kitaplar Ulaşım Kartı Haline Geldi

Brezilya’da ülkenin popüler cep kitabı yayınevi L&PM Editores tarafından hazırlanan projede cep kitapları ulaşım kartı olarak kullanılabiliyor.

Kitap okuma oranının kişi başına yılda iki kitap olduğu Brezilya’da okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla farklı projelere imza atılıyor. Geçtiğimiz günlerde ülkenin önemli yayınevleri arasında yer alan L&PM Editores’in hazırladığı kampanya ile cep kitapları ulaşım kartı olarak kullanıma sunuldu.

Yayınevi tarafından hazırlanan kampanya kapsamında, cep kitaplarının içlerine metro istasyonlarında kullanılabilecek RFID ulaşım kartları yerleştirildi. Bunun yanı sıra yayınevi, kitap kapaklarına da özel bir önem vererek onları farklı figürlerle geliştirdiği metro hatlarıyla renklendirdi.

İlk olarak, belirli miktarda ücretsiz geçiş hakkına sahip olan kitaplar; metro istasyonlarında Dünya Kitap Günü dolayısıyla ücretsiz olarak dağıtıma çıkartıldı. Kitap içerisinde yer alan kart, daha sonra kullanıcılar tarafından para yüklemesi yapılarak tekrar kullanılabilecek ve böylece projenin sürdürülebilirliği sağlanacak.