AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

İnovasyon ve Düşmanları

İnovasyon ve Düşmanları

Oxford Üniversitesi tarafından yeni bir kitap yayınlandı: “İnovasyon ve Düşmanları: Neden İnsanlar Yeni Teknolojilere Direnirler”.

Oxford Üniversitesi (Birleşik Krallık) yayınlarından çıkan yeni bir kitap okuyucuyla buluştu: “İnovasyon ve Düşmanları: Neden İnsanlar Yeni Teknolojilere Direnirler” (Innovation and Its Ennemies: Why People Resist New Technologies).

juma-inovasyon-kitap-idemaUluslararası kalkınma uygulamaları profesörü, bilim-teknoloji ve küreselleşme alanında uzman, ve Afrika’da tarımsal inovasyon çalışmaları yürüten Calestous Juma’nın yazdığı bu kitapta; yapay zekanın yükselişinin teknoloji alanında açtığı tartışmalar ve istihdam alanına etkileri anlatılıyor. Ayrıca, ahlaki değerler, insan sağlığı ve çevresel güvenlik çerçevesinde yeni teknolojilere ilişkin tartışmalar açıklanıyor.

İnovasyon ve Düşmanları:

Yeni teknolojilere karşı direncin kaynaklarını ve bu direncin neden her zaman faydasız olmadığını; 600 yıllık ekonomi tarihi kapsamında, kazanan ve kaybeden dengesinin teknolojik çekişmeleri nasıl şekillendirdiği; ve yeni teknoloji risklerin azaltılması ve fayda maksimizasyonu için kapsamlı teknoloji stratejisi ve politikaları detaylı bir şekilde ele alınıyor.