AnasayfaGenelYenilenebilir Enerji

İSPARK Otopark Tabelaları Güneş Enerjisi İle Çalışıyor

İSPARK  Otopark Tabelaları Güneş Enerjisi İle Çalışıyor

Katlı, açık ve yol üstü otoparklarında her gün yaklaşık 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK, çevreci projeleri hayata geçiriyor.

Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla otoparklarda pilot olarak başlatılan uygulama hızla devam ediyor. Kent genelinde otopark alanlarında bulunan tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor.

Sürücülerin araçlarını daha rahat ve kolay park etmelerine imkan sağlayan çevreci tabelalar, gün içinde güneşten aldığı enerjiyi özel bir sistemle depoluyor. Akşam hava karardıktan sonra ışıklı tabelalar, sürücülere park yeri bulmaları konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Proje ile elektrikten tasarruf edilirken daha temiz bir çevre oluşumuna da katkı sağlanıyor.

Modern otoparkları ve teknolojik sistemleri hizmete sunarken sürdürülebilir sosyal ve çevreci projelerle de kent hayatında değer kattıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut , “Kısa bir süre önce başladığımız uygulamayı tüm otoparklarımızda yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem elektrik tasarrufu sağlayacağız hem de çevreye katkı sunacağız” dedi.

 

Kaynak: http://www.ispark.com.tr/otopark-tabelalari-gunes-enerjisi-ile-calisiyor/