AnasayfaYenilenebilir Enerji

Kaliforniya, 2045 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji hedefliyor

Kaliforniya, 2045 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji hedefliyor

Kaliforniya 2045 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji elde etmek istiyor. Kaliforniya, Paris Anlaşması’ndan çekilme kararına karşılık olarak fosil yakıtları bırakmak ve yüzde yüz yenilenebilir enerjiyi elde etmek için bir yasa tasarısını onayladı.

Jerry Brown tarafından yönetilen ABD eyaleti, ülkenin enerji ihtiyaçlarını tamamen yenilenebilir malzemelerle 2045 yılına kadar buluşturmayı amaçlayan bir tasarıyı onayladı.

Donald Trump Kaliforniya’daki enerji devrimini durduramaz diye ifade eden Senatör Kevin de León, Senato’da tasarının 13’e 23 oyla onaylanmasını tarihi bir an olarak tanımladı. “Washington’un yaptığı şey ne olursa olsun, Kaliforniya bunu değiştirecektir. Dünyanın geri kalanına açık bir mesaj gönderiyoruz, hiçbir cumhurbaşkanı ne kadar umutsuzca gerçeği görmezden gelmeye kalkarsa da ilerlememizi durduramaz “dedi.

2045’e kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji

Kaliforniya, 2045 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye ulaşma hedefini belirleyerek aslında yürürlükte olan hedeflerin barını yükseltti. Tasarı, meclis tarafından onaylanırsa 2026 yılında %50 ve 2030 yılında ise %60 oranında yenilenebilir enerjiye ulaşması bekleniyor.

Gelecek bizim elimizde

Environment California Örgütü, Senator de León’un önerisinin onaylanmasına ve Kaliforniya eyaletine temiz bir gelecek oluşturulması amacına övgüde bulundu. Örgütün savunucusu Michelle Kinman, “Kaliforniya yenilenebilir enerji konusunda büyük önem taşımakta ve diğer devletlerin izlemesi için güçlü bir örnek oluşturmaktadır” dedi. 

Kaliforniya, şu anda enerji konusunda böylesine radikal bir yaklaşımı benimseyerek dünyada Danimarka’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Danimarka da dünyanın en büyük rüzgar enerjisi üreticisi olan yenilenebilir enerjiyle enerji ihtiyacının yarısını üç yıl içinde karşılamayı taahhüt etmişti. Nitekim, ülke bu yıl başlarında tamamen rüzgar enerjisi ile çalışmayı başardı. Bu arada Hawaii, kömür, petrol ve doğal gazdan ayrıldıktan ve fosil yakıtların finansmanını kestikten sonra 2045 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji elde etmeyi amaçlayan Paris Anlaşmasını “kabul” ettiren ilk ABD devleti oldu.

Kaynak