AnasayfaÇocukTarım

Mevsimlik Tarım İşçisi Hanelerin Sosyo-Ekonomik Profili ve Çocuk İşçiliği Araştırması Yayımlandı!

Mevsimlik Tarım İşçisi Hanelerin Sosyo-Ekonomik Profili ve Çocuk İşçiliği Araştırması Yayımlandı!

Kalkınma Atölyesi Kooperatifi tarafından yapılan Mevsimlik Tarım İşçisi Hanelerin Sosyo-Ekonomik Profili ve Çocuk İşçiliği Araştırması’nın sonuçları yayımlandı!

Kalkınma Atölyesi Kooperatifi tarafından UNICEF Türkiye Ofisi’nin finansal ve teknik desteği ile uygulanan TÜRKİYE’DE TARIMSAL ÜRETİMDE ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE PROGRAMI kapsamında hazırlanan ” Yoksulun Umudu Çocuk: Mevsimlik Tarım İşçisi Hanelerin Sosyo-Ekonomik Profili ve Çocuk İşçiliği Araştırması” raporu paylaşıldı.

Yoksulun Umudu Çocuk: Mevsimlik Tarım İşçisi Hanelerin Sosyo-Ekonomik Profili ve Çocuk İşçiliği Araştırması, mevsimlik gezici tarım işçilerinin sosyo-ekonomik durumlarını gün ışığına çıkartmak ve Türkiye’nin tarım sektöründe çocuk emek arzını şekillendiren faktörleri ortaya koymayı amaçlamıştır. Birçok araştırma, mevsimlik işçilerin yaşam ve çalışma koşullarını odak almış olsa da, mevsimlik tarım işçilerinin sesleri çoğunlukla duyulmamıştır. Mevsimlik tarım işçiliği yapan hanelerin birçoğu yoksul kalmakta ve yoksulluk döngüsünden çıkamamaktadır. Öte yandan, mevsimlik tarım işçiliği bu haneler için hayatta kalabilmenin tek yoludur. Hanelerin sosyo-ekonomik özelliklerine odaklanan bu rapor, yapısal nedenler ortadan kalkmadıkça ve mevsimlik gezici tarım işçiliği yoksulluk üretmeye devam ettikçe, çocuk işçiliğini sonlandırmanın zorluklarına işaret etmektedir.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak