AnasayfaTeknoloji

NASA’nın Yeni Ufuklar ekibi, Ultima Thule’un fotoğraflarını çekti!

NASA’nın Yeni Ufuklar ekibi, Ultima Thule’un fotoğraflarını çekti!

NASA’nın Yeni Ufuklar Ekibi (New Horizons), Pluto’dan 1 milyar mil ötede başlangıçtan beri var olan nesnelerin bulunduğu bir bölgede Ultima Thule’i Hubble Teleskobu sayesinde 2014 yılında keşfetmişti. O zamanlar mevcut yakıt ile ulaşılabileceği düşünülen bu nesneye 2019 yılında ulaşıldı. Yeni Ufuklar ekibinin gerçekleştirdiği bu uçuşun sonucunda çekilen bazı fotoğraflar da yayımlandı.

Southwest Araştırma Enstitüsü’nde çalışan ve bu görevden sorumlu olan araştırmacı Alan Stern: “Dünya’dan bu kadar uzakta bulunan küçük bir nesneyi görüntüledik. Uzay aracımız tarafından çekilen inanılmaz fotoğraf dizisine sahibiz. Daha önce hiçbir görüntüyü böyle yakalayamamıştık.” ifadelerinde bulundu.

İlk adı 2014 MU69 olan Ultima Thule, NASA’nın yaptığı açıklamalara göre keşfedilen en uzak uzay nesnesi oldu. Ekip tarafından krepe benzetilen büyük loba “Ultima” takma adını verilirken daha küçük olan ve cevize benzetilen loba da “Thule” takma adını verildi. Ultima Thule ise “bilinen dünyanın ötesinde ve çok uzakta” anlamlarına geliyor.

Kaynak