AnasayfaEğitimSürdürülebilir Kalkınma

Paramı Yönetebiliyorum – Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Paramı Yönetebiliyorum –  Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Sen de gençlerin finansal okuryazarlıklarının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan 1 – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Tüm Türkiye’den gelecek başvurulara açık olan Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık alanında Kuşadası’nda düzenlenecek eğitmen eğitimi için 25 kişilik kontenjan bulunduruluyor.  1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek olan eğitmen eğitiminin son başvuru tarihi ise 19 Ağustos 2016.

Gençlere yönelik bir finansal okuryazarlık ve bütçe yönetimi projesi olan Paramı Yönetebiliyorum projesi, gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmayı hedefliyor.Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren proje; Visa Europe ve Türkiye’deki 22 üye bankasının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılından bu yana devam etmektedir. Proje kapsamında gençlerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak isteyenler, değerlendirmelerde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılımın dikkate alınacağı Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimine başvuruda bulunabilirler.

 KİMLER EĞİTMEN OLABİLİR?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekleniyor.

 EĞİTMENİN SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları bekleniyor. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması isteniyor.

1 – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek eğitmen eğitiminde katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları proje tarafından karşılanırken eğitim, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak proje master eğitmenleri tarafından verilecek.

Son başvuru tarihi : 19 Ağustos 2016 23.59

Başvuru Formu