AnasayfaÇalışma Koşulları

Paris: “Çalışmanın En Rahat Olduğu Kent”

Paris: “Çalışmanın En Rahat Olduğu Kent”

Avrupa’nın önde gelen ürün ve hizmetler için şirketler arası ticaret (B2B) piyasası platformu “Expert Market” Mayıs ayında yaptığı bir araştırmada çalışması en zor ve verimli olan kentler sıralamasını yayınladı.

Yapılan araştırmada çalışma kültürü ile yakından ilgili olan küresel çapta etkiye sahip 71 tane öne çıkan kentin analizini gerçekleştirdi. Örneğin Londra sakinlerinin dünya ortalamasından %8 daha az çalışma saati ile hayatlarını sürdürdüklerini  öne koydu.

Hong Kong ise son zamanlarda İngilizler için çalışma ortamı anlamında önemli bir durak haline geldi. İngilizlerin Londralılara oranla yılda 866 saat daha fazla çalışmaları halihazırdaki devam etmekte olan bazı tutumlara etki olabilecek gibi gözüküyor. Haftalık çalışma saatlerini eşitlediğimiz takdirde İngilizler Londralılara kıyasla 26 hafta fazladan çalışmış oluyorlar.

Küresel çapta kıyasladığımızda Londra’dan(1,740) daha uzun çalışma saatleri olan kentlere ise örnek olarak;Hong Kong(2,606), Bombay(2,276), Bangkok (2,191), Dubai (2,186), Jakarta(2,101) verilebilir.

Ortaya çıkartılan veriler ışığında Hong Kong’da yaşayanlar için can sıkıcı bir durum; Birleşik Krallık’ın başkenti olan Londra’dan %47 (17 gün )oranla daha az izin günleri olması.

Persliler için ise durum biraz daha rahat ve farklı gözüküyor. Yılda 1,603 çalışma saati ile dünya ortalamasının %18 daha altında, 29 günlük yıllık izin ise dünya ortalamasına kıyasla %20 daha fazla bir orana sahip.

Avrupa kentleri için yapılan sıralamayı ise aşağıdaki tabloda görmek mümkün.

Kentler