AnasayfaAfetlerDeprem

BM Genel Sekreter Yardımcısı Ivana Živković, afet yardım çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Türkiye’ye geldi

BM Genel Sekreter Yardımcısı Ivana Živković, afet yardım çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Türkiye’ye geldi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ivana Živković, UNDP’nin Türk Hükümeti ile birlikte yönettiği deprem sonrası toparlanma ve afet yardım çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Türkiye’ye geldi.

Živković, Türkiye’deki programında Ankara’da hükümet yetkilileriyle görüşecek, ayrıca UNDP’nin depremden toparlanma ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığı çalışmaları yerinde görmek amacıyla Adana, Hatay ve Gaziantep’i de ziyaret etti. Bu çalışmalar arasında, konteyner kentleri atıksu arıtma, içme suyu ve çamaşır yıkama tesisleri, engelli dostu duş ve tuvaletler, ve iklimlendirme sistemleriyle donatmak; yaşlı ve engellilere bakım hizmetlerini yaygınlaştırmak; küçük işletmelerin canlandırılması için hibe sağlamak; ağır darbe alan belediyelere atık yönetim ekipmanı sağlamak; ve risk altındaki kültürel miras anıtlarını korumak yer alıyor.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNDP Başkan Yardımcısı Ivana Zivkovic UNDP’nin uluslararası bağış fonları ile, Hükümet ve yerel ortaklarla iş birliği içinde yürüttüğü deprem sonrası toparlanma çalışmalarını değerlendirmek üzere Hatay’daki ziyareti sırasında, Defne ilçesinde UNDP desteğiyle kurulan Mor Yerleşke Kadın Danışma Merkezi’nde depremzedelerle bir araya geldi.

Zivkovic, İhtiyaç Haritası tarafından Hatay’da kurulan ve depremzedelere geçici barınak sağlayan konteyner kenti de ziyaret etti. UNDP’nin konteyner kentlere desteği içme suyu sistemi ve atık su arıtma tesisinin kurulmasını ve temel ihtiyaçların karşılanmasını içeriyor.

Zivkovic ayrıca küçük işletmeler için bir hibe programının duyurusunu yaptı. Program, depremden etkilenen illerdeki girişimcileri ve işverenleri hibe, kapasite geliştirme girişimleri ve mesleki eğitimler ile desteklemeye odaklanıyor.

Ivana Zivkovic’in ziyareti, UNDP’nin depremden etkilenen bölgelerde geçim kaynaklarını iyileştirme ve yaşamları yeniden inşa etme konusundaki güçlü taahhüdünü gösteriyor.

 

Kaynak: Yenigün Gazetesi

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: