AnasayfaDezavantajlı Gruplarİnsan Hakları

Rio 2016 Olimpiyatlarında İlk Kez Bir Mülteci Takımı Yarışıyor

Rio 2016 Olimpiyatlarında İlk Kez Bir Mülteci Takımı Yarışıyor

5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na bu sene ilk kez yurdu, takımı, bayrağı ve ulusal marşları olmayan mülteci sporculardan oluşan bir takım katıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) oluşturduğu mülteci takımında Güney Sudan, Suriye, Demokratik Kongo Cumhuriteyi ve Etiyopya’dan 10 sporcu yer alıyor. Dünyadaki tüm mültecileri umut ışığı vermeyi hedefleyen Mülteci Takımı yüzme, judo ve atletizm branşlarında yarışıyor.

Olimpiyat Oyunlarına katılan tüm sporcularla aynı standartlara sahip Mülteci Takımı’nın tüm seyahat ve katılım masraflarının IOC tarafından karşılandı. Ayrıca Mülteci Takımı Olimpiyat Oyunlarına hazırlanırken yine IOC tarafından atanan antrenörlerle çalıştı.

indir

Mülteci Takımı’nda yer alan sporcular şöyle: Rami Anis – yüzme, Rami Anis – yüzme, Yolande Bukasa Mabika – judo, Popole Misenga – judo, Yiech Pur Biel – atletizm, James Nyang Chiengjiek – atletizm, Rose Nathike Lokonyen – atletizm, Paulo Amotun Lokoro – atletizm, Yonas Kinde – maraton.