AnasayfaDezavantajlı GruplarGıda

“ShareTheMeal” ile Yemeğini Paylaş

“ShareTheMeal” ile Yemeğini Paylaş

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından başlatılan inisiyatif “ShareTheMeal” dünya genelindeki bireylerin gıdalarını, ihtiyacı olan çocuklar ile buluşmasını sadece 0.50 dolara sağlıyor.

Dünya Gıda Programı (World Food Program – WFP) küresel çapta açlığa karşı mücadele eden ve gönüllü olarak fonlanan en büyük insani yardım kurumları arasında yer almaktadır. Dünya Gıda Programı, her yıl 80 ülkede 80 milyon insana gıda desteği ulaştırıyor. Dünya Gıda Programı aynı zamanda, yönetim harcamaları bakımından kar amacı gütmeyen bir sektör içerisinde en düşük maliyete sahip kurumlardan birisidir. Yapılan bağışların 90%’ı doğrudan, açlığın yok edildiği bir dünyayı yaratmak için yapılan çalışmalarda kullanılmaktadır.

“ShareTheMeal” uygulaması ile ihtiyaç sahibi tüm çocuklara ulaşabilmek biraz daha kolaylaşacak gibi görünüyor. Uygulama’nın şu anki önceliği arasında Suriye’de yerlerinden edilen çocukların beslenmesi yer almaktadır.

Uygulama, geçtiğimiz günlerde Android ve IOS  yazılımlar için yayınlandı ve bugüne dek  uygulama aracılığı ile 2 milyon 400 binden fazla kişi yemek bağışında bulundu. Bunun yanı sıra, günlük bağışta bulunan bireyler, bağışlarının ulaştığı gerçek bir ihtiyaç sahibi çocuğun fotoğrafını ve hikayesini yine uygulama aracılığı ile görebiliyorlar.

Merkez Berlin’de bulunan “ShareTheMeal” ile detaylı bilgi için support@sharethemeal.org adresiyle iletişim kurulabilir.