AnasayfaİnovasyonUlaşım

SoftBank ve Honda’dan Empati Kurabilen Otomobil Girişimi

SoftBank ve Honda’dan Empati Kurabilen Otomobil Girişimi

SoftBank World 2016 konferansında,  sürücüsüyle empati kurabilen araçlar geliştirmek için Honda ile işbirliği içinde olduklarını açıklayan SoftBank‘ın kurucusu Masayoshi  Son tarafından,  sensör ve kamera yardımıyla sürücüsünün ruh halini algılayabilen bu araçların yakında geliştirileceği duyuruldu.

Yakın zamanda SoftBank World’ün 34.1 milyar dolara satın aldığı çip üreticisi ARM‘in yaratacağı etkiyle birlikte bu geliştirmeler mümkün hale gelecek. Otomobil kullanırken birbirinden farklı ruh hallerine sahip olabiliyor insan. Fazla mesaiden çıkıp yorgun bir şekilde eve giderken otomobiliniz, ruh halinizi anlayıp sizi neşelendirmeye çalışsa nasıl hissederdiniz? Peki, aracınıza biner binmez gününüzün nasıl geçtiği sorulsa? Tüm bunlar yüz tanıma, araç içi sensörler ve kameralarla mümkün olabilir.

masayosi son

SoftBank’ın kurucusu Masayoshi Son tarafından geçtiğimiz 21 Temmuz’da yapılan açıklamada, sensör ve kamera yardımıyla sürücünün ruh halini analiz eden araçlar geliştirileceği duyuruldu. Nesnelerle, internetinin nimetleri eşliğinde ses tanıma, yüz algılama gibi teknolojileri buluşturan SoftBank, bu teknolojiyi kullanacak olan ilk markanın ise Honda olacağını ilan etti.

İnsan hayatını kolaylaştıran geleceğin robotlarının üretici SoftBank, insan duygularını algılayabilen sosyal robot  Pepper’dan sonra Honda ile yapacağı işbirliği sonucunda yoluna empati kurabilen akıllı otomobillerle devam edecek.