AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaGıda

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 18 Ekim’de İstanbul’da

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 18 Ekim’de İstanbul’da

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sürdürülebilir Gıda Konferansı (Sustainable Food Conference) ;  günümüzde gittikçe artan dünya nüfusuna “sürdürülebilir, sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir gıda”  hedefiyle sektörde farkındalık yaratmak ve değişimi tetiklemek amacıyla 18 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Konferans bilim, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum alanlarından dikkat çekici isimleri bir araya getirerek, bu disiplinler arası tartışma ve aksiyon için eşsiz bir ortam sunmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2016, Birleşmiş Milletler (BM) üye ülkelerinin 2030 yılına kadar yerine getirmek için taahhütte bulunduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için birbirine bağlı çözümler üretmek ve sektörler arası bağları güçlendirmek gerekliğinden yola çıkıyor.  Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan konferans;  bilim, kamu, iş dünyası ve sivil toplum alanından lider ve uzmanları bir araya getirerek sektörün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü için bir bilgi paylaşım ve işbirliği ortamı sunmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı Çözüm Ortakları

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2016’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ayrıca BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliklerinin yanı sıra, özel sektörün önemli markaları da çözüm ortağı olarak yer alıyor.

Sürdürülebilir büyümenin uzmanlarını, büyük sermayeli şirketlerden KOBİ’lere kadar tüm özel sektör temsilcilerini, kamu sektörünü, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerini ve akademi dünyasını sürdürülebilir dönüşüm için bir araya getirmeye ve yaratıcı stratejilerle geniş ve kapsamlı bir bakış açısı sunmaya hazırlanıyor.

İkinci yılında Dünya Gıda Günü Buluşması ile birleştirilerek özel bir anlam kazanan Sürdürülebilir Gıda Konferansı,   18 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

Konferans programı ve detaylı bilgi