AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Sürdürülebilir İş Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sürdürülebilir İş Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri (Sustainable Business Awards 2016) ; 18 Ekim Salı Günü gerçekleştirilen gecede sahiplerini buldu. İş dünyasının lider firmalarını bir araya getiren etkinlikte bu sene ilk kez Start-up kategorisine de yer verildi.

Swisssotel The Bosphorous’da iş dünyası ve ekonomi çevresini buluşturan gecede, bugünün ihtiyaçlarını, gelecek nesilleri düşünerek karşılayan, geleceğe yön verici sürdürülebilir iş modellerini hayata geçiren şirketlere ödül verildi. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazanan şirketler, her kategoride Türkiye’nin alanında lider isimlerinden oluşan 27 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu belirlendi.

is-odulleri

Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde; “İklim Değişikliği Eylem Planı ile Garanti Bankası ödül alırken,  Sürdürülebilir İletişim kategorisinde “Bu Dünya Bizim” kampanyası ile ÜLKERİşbirliği kategorisinde ise; İGDAŞ “Doğalgaz Şebekesi ve Deprem Risk Azaltım Sistemi” ile ödül aldı.

Sürdürülebilir İş Ödülleri, Atık Yönetimi kategorisinde, TOFAŞ“Sürdürülebilir Atık Yönetimi İçin 5R uygulaması ile ödül alırken, Çeşitlilik ve Dâhil Etme kategorisinde “İş Yerinde Demokrasi” ile Boyner GrupTedarik Zinciri Yönetimi kategorisinde “Arıcım”  projesi ile AltıparmakSosyal Etki kategorisinde ise “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesi ile Tetra Pak ödül aldı.

KOBİ Ödülü ise Atık Yönetimi kategorisinde “Arıtma Çamurlarından Yenilenebilir Enerji Eldesi” ile İNEVA Çevre Teknolojileri’ne, Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde ise “Yeşil Enerji Teknolojileri Kompleksi” ile Hidropar HKTM’ye verildi.

Bugün ve gelecekte dünyanın en zengin ülkesi petrol zengini ülkeler değil, en çok su kaynaklarına sahip olanlardır vurgusu yapılan törende, su yönetiminin önemine dikkat çekilirken Brisa Bridgestone İzmit Tesislerinde, “Çekilen Yeraltı Suyu Miktarının Azaltımı Çalışmaları” ile ödül aldı.

Bu yıl ilk kez Start-Up kategorisine yer verilirken bu kategoride ödülü, Reengen Enerji Teknojileri IoT Platformu aldı.

image

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacı, sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak, önemli etkiler yaratmış kurumların sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projelerini öne çıkararak, başarılı projeleri geniş kitleler ile paylaşmak ve bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek.

Sürdürülebilir İş Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.