AnasayfaKadınKırsal Kalkınma

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Turizm için Erdek’te Toplanılıyor

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Turizm için Erdek’te Toplanılıyor

İngiltere’de faaliyet gösteren ‘Equality in Tourism’ (Turizmde Eşitlik) Kadın Örgütü ve Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği tarafından 19-21 Ekim tarihleri arasında Balıkesir Erdek’te Turizmde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konferansı düzenlenecek.

Konferans duyurusunda yer alan bilgilere göre turizm, dünya üzerinde hızlı gelişen sektörlerden biri haline gelmektedir. Fakat, turizm sektörü içerisinde yer alan cinsiyet eşitsizliği sektörün büyüme hızına gölge düşürmektedir. Örneğin, turizm sektöründe çalışan kadınlar erkeklere nazaran daha az maaşla çalışmaktadırlar ve zaman zaman istismarlara maruz kalmaktadırlar. Ekim ayında düzenlenecek olan konferans, özellikle toplumsal cinsiyet eşitsizliğine odaklanıp, farklı fikirleri bir araya getirerek turizmdeki eşitsizlik problemlerini tartışmaya açacak.

Hem yürüyelim, hem konuşalım sloganıyla gerçekleşecek olan konferansta katılımcılar, iki yarım gün devam edecek sunumların yanı sıra yerel rehberlerin desteğiyle Erdek’in köylerinde gezinti yapacaklar. Köy ziyaretlerinin amacı, kırsal turizmin önemli aktörü olan köy kadınlarıyla iletişime geçmek ve yaşadıkları sorunları gözlemlemektir.

Konferans sırasında sunulacak bildiriler için son gün 25 Temmuz 2016 olarak belirlenmiştir. Özellikle turizm ve toplumsal cinsiyet, turizm aracılığıyla kadının güçlendirilmesi, turizm sektöründe kadın istismarı, teoriler ve örnek olaylar üzerine yazılacak bildiriler konferansa büyük katkı sağlayacaktır. Konferansa katılmak isteyenlerin 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde bir motivasyon mektubu yazması gerekmektedir.

Konferansa kayıt olmak için tıklayınız. 

Konferans hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.