AnasayfaGöç ve MültecilerSürdürülebilirlik

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden yeni bir kampanya “Become The Light”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden yeni bir kampanya “Become The Light”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, mükemmellik, saygı ve arkadaşlık gibi olimpiyat değerlerini desteklemek için “Become The Light” – (Işık Ol!) adlı yeni bir entegre kampanya başlattı.

Kampanya, olimpiyat değerlerinin simgesel gösterimi olarak “ışığı” kullanıyor. Bir dizi kamu hizmeti duyurusu aracılığıyla yayılan kampanya, sporcuların  ilham verici başarılarının ve olimpiyat ruhunun dünyanın dört bir yanındaki insanlara “Işık Ol!” sloganıyla yayılmayı amaçlıyor.

Bu kampanya, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin spor yoluyla daha iyi bir dünya kurma vizyonunu destekleyerek, katılımcıları Olimpiyat Kanalı aracılığıyla kaydedilen fiziksel aktivitelere “bağış” yapmaya davet ediyor. “Işık Ol” kampanyası temasıyla tutarlı olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve BM Mülteci Yüksek Komiserliği ile işbirliği içinde Ruanda’daki Mahama Mülteci Kampı için sürdürülebilir, güneş enerjili aydınlatma çözümleri sağlayarak  mültecilere somut destek sağlanması hedefleniyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, “Spor, insanlarla dostluk ve saygınlık ruhunu bir araya getiren köprüler inşa etmektir. Sporcularımız da ışığı taşıyor ve bize ilham veriyor, bize daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu gösteriyor. Bu kampanyanın bir parçası olarak BMMYK ile olan yakın işbirliğimiz ve mültecilere verdiği destekten memnuniyet duyuyoruz “dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Filippo Grandi: “Spor, çatışma ve şiddetten sıyrılmış, evlerini, topluluklarını ve hatta ailelerini terk etmek zorunda kalan genç mültecilerin can damarı olabilir. Çocukların büyüyebileceği, öğrenebileceği ve geliştirebileceği güvenli bir alan sunan normal bir duyguyu iyileştirmeye yardımcı olur. Bu kampanya ile mülteci kamplarında sürdürülebilir güneş enerjili aydınlatma sağlayarak, genç mültecilerin spor ve eğitim fırsatlarını artırabiliriz “diye belirtti.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.