AnasayfaSürdürülebilir Kalkınmaİnsan Hakları

Unilever CEO’su Polman: Şeffaflık ve İnsan Hakları Şirket Politikalarımızın Merkezindedir

Unilever CEO’su Paul Polman, şirketin önceliği olan şeffaflık ve insan hakları için yeni uygulamalar geliştirdiklerini açıkladı.

Unilever şirketi CEO’su Paul Polman, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruda, şirketin attığı her adımda şeffaflık konusunda oldukça hassas davranıldığını ve bunu sürdürmek için yeni uygulamalar geliştirildiğini iletti.

Polman ayrıca, 2015 yılında belirlenen Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde insan haklarına saygılı hareket ettiklerini belirtti.

Bu bağlamda Polman, 170 farklı ülkede çalışan bir şirket olarak Unilever’in 2014 yılında kendi Sorumlu Kaynak Kullanım Politikası ve 2015 yılında yayınladığı İnsan Hakları Raporu’na değindi. En iyi uygulamalara ulaşma ve sürekli gelişim konularında benimsedikleri prensiplerin açık olduğunun da altını çizdi.

Polman, değişimin tek bir kurum ya da yalnız devlet eliyle gerçekleştirilemeyeceğini, bu yüzden Dünya Ekonomik Forumu İnsan Hakları Gündem Konseyi’nin “paylaşılır sorumluluk” adını verdiği olgunun kendileri tarafından geliştirildiğini sözlerine ekledi. Buradaki amacın, gelecekte olası sorun ve trajedileri önlemek olduğunu vurguladı. Bu çerçevede, uluslararası kuruluşlarla bu sorumluluğun paylaşıldığını iletti.

Herkes için daha iyi bir gelecek inşa etmenin önemine dikkat çeken Paul Polman, insan hakları konusunun çalışmalarının merkezinde olduğunu ve bu açıdan şirketlerin; devletler, uluslararası kuruluşlar ve birbirleriyle işbirliği yapmaları gerektiğini belirtti.