AnasayfaSosyal KalkınmaYerel Yönetimler

Yaşlı Dostu Kadıköy Belediyesi

Yaşlı Dostu Kadıköy Belediyesi

Kadıköy Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Yaşlı Dostu Kentler Ağı’na üyelik başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edildi.

İstanbul şehri Kadıköy Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yaşlı Dostu Kentler Ağı’na başvuruda bulundu; başvuru, 22 Şubat 2016 tarihinde kabul edildi.

2014 yılı verilerine bakıldığında;  DSÖ tarafından kabul edilen yaşlılık döneminde bulunan, yani 65 yaş ve üzeri İstanbul şehrinin yaşlılık oranının %6, Kadıköy’de ise bu oranın %17 olduğu gözlemlendi.

Yaşlı Dostu Ağı’na, Antalya şehrinin Muratpaşa Beldiyesi’nden sonra üye olan ikinci belediye olan Kadıköy çalışmalarını; ‘DSÖ Global Yaşlı Dostu Kentler Rehberi’nde belirtilen değerler ve ilkeler kapsamında, DSÖ’nün 2010-2020 yıllarına istinaden oluşturduğu Avrupa’nın sağlık ve refah politikaları çerçevesinde yürütecek.

Kadıköy bu bağlamda, yaşlıların kentte aktif olmalarını hedefleyerek, yerel yönetimlerin karar süreçlerine katılım sağlanması ve ortak bilinç geliştirilmesini teşvik edecek. Yaşlılığa yurttaş odaklı yaklaşarak, gelecek faaliyetlerini yaşlıları gözeterek planlayacak.

Kadıköy Belediyesi tarafından, 65 yaş ve üzeri yurttaşlar için Sosyal Yaşam Evleri ve evde sağlık hizmetleri yürütülüyor; 2017’de ise Alzheimer Merkezi ve Gündüz Yaşam Evi açılacağı öngörülüyor.

Günümüzde, 22 dünya ülkesinden 145 kent DSÖ Yaşlı Dostu Kentler Ağı’na bağlı bulunuyor. New York (ABD), Manchester (Birleşik Krallık), La Plata (Arjantin), Agitel (Rusya), Rockingham (Avustralya), Akita (Japonya) ve Funchal (Portekiz) bu şehirlerden yalnızca birkaçı.