AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaGirişimcilik

Yüksek Teknolojili Girişimler İçin En Doğru Yer: Hong Kong!

Yüksek Teknolojili Girişimler İçin En Doğru Yer: Hong Kong!

Cyberport, Hong Kong’un önde gelen dijital teknoloji merkezlerinden birisidir. Büyüklü küçüklü 1.300’den fazla şirketle birlikte, FinFabrik gibi bir kuluçka merkezini de bünyesinde bulundurmaktadır.

Deneme ve yanılma yolunu kullanarak blok zincir protokollerini geliştiren Cyberport’un vizyonu ise ”Girişimler için risk almaya hazırız!” oldu.

FinFabrik’in kurucusu ve CEO’su Florian Spiegl: “Cyberport’un, başarımızda büyük bir rol oynadığını düşünüyorum. Start-up’ların erken aşamalarında ya da ilerleyen dönemlerinde her şey; denemek, devam ettirmek, sahip olmak ve başarısız olmamak hakkındadır. Cyberport gibi bir destek ağı da girişimleri beslemek için çok önemli bir etkendir. Hong Kong ise özellikle bizim gibi firmalar açısından harika bir yer, biz varlıkların menkul kıymetleştirilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu, derin uzmanlık gerektiren bir alandır. Hong Kong’da erişebileceğimiz büyük bir pazar var ve oldukça aktif bir şekilde hareket edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cyberport, firmaları gelişen Shenzhen şehrine ve Greater Bay Bölgesi’ne bağlayan iş planlarına uyum sağlayabilir. (Bu bölge, kendi başına 70 milyon tüketiciye sahip bir üretim merkezidir.) Cyberport’un Genel Kamu Görevlisi Eric Chan: “İzlediğimiz politikalar ile Greater Bay Bölgesi sayesinde, ana kara ve Hong Kong arasındaki ticari etkileşimler oldukça arttı. Bu da start-up’lar için harika bir zaman demek oluyor.” açıklamalarında bulundu.

Girişimler İçin Destekler

Hong Kong Verimlilik Konseyi; sürücüsüz araç teknolojileri, suda bitki yetiştirme, robotik teknolojiler, sağlık ve spor teknolojileri gibi hem kamu hem de özel projelere destek sağlıyor.

Destek verilen bir başka proje ise Hong Kong Bilim ve Teknoloji Parkıdır. Opharmic gibi biyo-teknoloji firmaları için laboratuvar tesislerini paylaşan park, iğne yerine ultrason kullanarak gözün içine ilaç göndermenin bir yolunu geliştiriyorlar.

Opharmic Technoloji’nin kurucu ortağı Jan Engels: “Girişimler ve girişimciler için yerel üniversitelerle birlikte yapılan çok sayıda ortak çalışma hibesi var. Yatırımcılarla ya da bizimle bağlantı kuran birçok kişiye ucuz ofis fırsatları sunabiliriz. Greater Bay Bölgesi, tıbbi cihaz üretimi ve bizim için çok cazip bir pazar haline geldi.” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca park, endüstriyel devi Siemens‘in daha iyi mobilite, daha akıllı enerji kullanımı ve daha verimli trafik yönetimi gibi projeler için akıllı kent teknolojileri geliştirdiği; şehri kanıtlayıcı bir zemin olarak kullandığı; dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşteriler için bir vitrin görevi görmektedir.

Siemens’in Hong Kong Sorumlusu ve CEO’su Eric Chong: “Hong Kong, akıllı kent gelişiminde alanının en iyisidir. Çok yoğun ve zorlu bir pazara sahiptir. Hong Kong Bilim Parkı, şirketler ve ekosistemlerin iyi bir karışımına sahip olması bakımından seçkin bir kümedir.” cümlelerini kurdu.

Yaşam Kalitesi

Eric Chong; “Hong Kong’daki çoğu insan fazla çalışıyor ancak yanlış anlaşılmasın. Bence çok çalışmamıza rağmen işten sonra ne zaman dinleneceğimizi biliyoruz.” dedi.

Florian Spiegl ise: “Ben daha çok dış mekânlarda bulunuyorum. Sporu seviyorum. Hong Kong’un yeşil tepelerinde bulunan yüzlerce yürüyüş parkurumuz var. Hong Kong sakinleri tekne gezintilerine çıkılabilirler ve güzel plajlara gidebilirler. Mesela ben her hafta sonu şehir dışındaki bisiklet parklarına gidiyorum. Sanırım bu fırsatların hepsini Hong Kong’un büyüsünün bir parçası olarak kabul edebiliriz.” ifadeleriyle Chong’a destek verdi.

Kaynak