AnasayfaGirişimcilikİnovasyon

Brüksel’deki Hızlandırılmış Dijital Dönüşüm için İnsan Odaklı Yapay Zeka etkinliğindeydik

Brüksel’deki Hızlandırılmış Dijital Dönüşüm için İnsan Odaklı Yapay Zeka etkinliğindeydik

18 Ocak’ta sustAIn.brussels, Enterprise Europe Brüksel ve CLAIRE tarafından düzenlenen “Hızlandırılmış Dijital Dönüşüm için İnsan Odaklı Yapay Zeka” (Human Centric AI for Accelerated Digital Transformation) etkinliğine katıldık.

Etkinlik, özel sektör kurumları, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki araştırma merkezleri arasındaki işbirliğini teşvik eden dinamik bir platform görevi görüyor.

Etkinlikte İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Güler Altınsoy, yaklaşan Veri Yarışmamıza (Data Challenge) hazırlık amacıyla gelecekteki işbirlikleri için farklı sektörlerden uzmanlarla tanıştı. Ekosistemde kullandığımız Coğrafi Bilgi Sistemi teknolojilerinden ve kalkınma için teknoloji yaklaşımımıza dair deneyimlerimizi paylaştı.

Etkinlik kapsamında konuşulan alanlardan biri de teknoloji ilerledikçe insan odaklı yapay zeka kullanımını sosyal faydaya odaklayarak daha iyi bir gelecek ve daha kapsayıcı bir toplum yaratmanın kolaylaşabilecek olmasıydı. Bu bağlamda yapay zekanın toplulukların yapısını nasıl yeniden şekillendirebileceği ve teknolojik gelişmeleri nasıl daha anlamlı ve erişilebilir hale getirebileceği konusunda tartışmalar gerçekleşti.

İnsan Odaklı Yapay Zekanın mevcut teknolojik devrimdeki önemi ve toplumları şekillendirmedeki dönüştürücü rolü vurgulandı.

Yenilikçi çözümler geliştirmek ve dijital dönüşüme anlamlı katkılar sağlamak için etkinlik sürecinde bilgi alışverişinde bulunduk, yeni bağlantılar kurduk ve potansiyel teknoloji ve Ar-Ge ortakları ile tanıştık.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: