AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

3D Hayat: Geleceği Tahmin Etmenin En İyi  Yolu İcat Etmektir

3D Hayat: Geleceği Tahmin Etmenin En İyi  Yolu İcat Etmektir

Günlük hayatımızda pek çok sektörde denenmeye başlayan üç boyutlu yazıcılar için  ortaya çıkan ürünler yakın gelecekte yaşantımızı zaman ve mekan algısında da değiştirebilecek kapasiteye ulaşacağa benziyor.

Mevcut teknolojiyle birlikte yaşanan dönüşümlere; ulaşım araçlarında, yaşam alanlarında, yiyeceklerde, bedenimizde ve giydiğimiz kıyafetlerde rastlamak mümkün. Bu heyecan verici gelişmeler arasında yiyecekte devrim olarak adlandırılan  dünyanın ilk üç boyutlu restoranı Food Ink  25, 26 ve 27 Temmuz’da Londra’da yaşatacak. Üç gün sürecek olan proje kapsamında restoranta gelecek olan müşterilere yiyecekler öncelikle sanal gerçeklik gözlükleriyle sunulacak. Daha sonra menü içinde 8 tabak servis edilecek.


Anthony Dobrzensky ve Marcio Barradas tarafından kurulan restoran güzel yemeklerin sanat, felsefe ve yarının teknolojileri ile buluştuğu eşsiz bir gurme deneyimi sunmayı  hedeflerken aynı zamanda bu deneyimi canlı yayına taşıyor. Yiyecekler, portatif 3D yazıcı üreticisi byFlow tarafından üretilecek ve dünyaca ünlü şefler Joel Castanye ve Mateu Blanch tarafından hazırlanacak.


Üç gün boyunca sadece sınırlı sayıdaki müşterilerine hizmet verecek olan restorantta sadece yiyecekler değil, restoranta ait  yemek setleri, masa ve sandalyelerde  3D yazıcılar ile üretilmiş ve Polonyalı Arthur Mamou Mani isimli tasarımcı tarafından tarafından tasarlanmış.,


Bu gibi birçok gelişmenin ışığında iş dünyası bir yandan kuşakların iş ile adaptasyonunu dengelemeye çalışırken diğer yandan teknoloji bazlı uyum dengesini gözetlemek durumunda olacağa benziyor.

Projenin tanıtım videosu için tıklayınız.