AnasayfaSosyal YardımlarÇatışma Bölgeleri

Birleşik Arap Emirlikleri Kızılay’ı Yemen’de Çalışmalara Başladı

Birleşik Arap Emirlikleri Kızılay’ı Yemen’de Çalışmalara Başladı

Yemen’de yaşanan iç savaş sonrasında harekete geçen Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı tarafından başlatılan proje kapsamında Yemen’deki iç savaş sonrasında özellikle eğitim alanında meydana gelen tahribatın onarılması için birçok girişim planlanmaktadır. İlk aşamada 154 eğitim kurumunun ve okulun iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Aynı zamanda Yemen’in Ramah Valiliği’ne bağlı devlet hastanesi de Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı tarafından geçtiğimiz Ekim ayı ortasında onarıldı. Yemenli yetkililer Emirlik Kızılayı tarafından iyileştirilmiş olan hastanenin bölge insanları için önemini vurguladılar ve bölgedeki Körfez ülkeleri ve çöl arasında kalan insanlar için tek hastanenin bu olduğunun da altını çizdiler.

Emirlik Kızılayı bölgede 4300 Yemenli aileye her gün düzenli olarak gıda yardımı yapmaktadır. Bunun yanı sıra, bu ailelere düzenli olarak psikolojik destek hizmetleri de sunulmaktadır. Bölgede şu an 170 Emirlik Kızılay’ı çalışanı görev çalışmalarına devam ediyor. Nisan ve Eylül ayları arasında Birleşik Arap Emirlikleri bölgeye toplamda 590 Milyon Türk Lirası tutarında yardım gerçekleştirdi.