AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaYerel Yönetimler

Dünya’daki Güvenli Şehirler Konferansı 6-8 Temmuz’da Düzenlenecek

Dünya’daki Güvenli Şehirler Konferansı 6-8 Temmuz’da Düzenlenecek

Dünya’daki Güvenli Şehirler Konferansı, dünyadaki şehirlerin güvenlik durumunu değerlendirmek için küresel bir platform sunarak farklı biçimlerdeki olaylar arasında güvenli şehirlere ulaşmada umut verici uygulamaların paylaşımını yapacak. Konferansta şehir yönetiminin ayrılmaz bir parçası olarak kentsel güvenlik, suç ve çatışma önleme konusundaki yaklaşımlar tartışılacak.

Konferans Cenevre’de Birleşmiş Milletler Ofisi ve Cenevre Barışı Tesis Platformu yardımıyla BM, Avrupa-HABITAT ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından organize edilecek. Cenevre’de düzenlenecek bu konferans ulusal ve yerel hükümetleri, yerel yönetimleri, ceza adalet kurumlarını ve hukuk uygulayıcılarını, kadın ve gençlik örgütlerini, akademik uzmanları ve araştırma kurumlarını, özel sektörü, Birleşmiş Milletler kuruluşlarını ve uluslararası kuruluşları da dahil olmak üzere sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini bir araya getirecek.

Konferans’da şehirlerdeki güvenlik, teknik durum, mevcut veriler ve analizlerle ilgili tartışmalar ve yanıtlar üzerinde durulacak. Ayrıca Uluslararası Genevre Topluluğu tüm dünyadan şehir güvenliği ve barışı konusunda geniş bir bilgiye sahip uzmanlarla buluşacak.

Konferans Programına ulaşmak için tıklayınız.