AnasayfaEkonomik KalkınmaSosyal Kalkınma

En İyi İş-Yaşam Dengesini Kuran Şehirler

En İyi İş-Yaşam Dengesini Kuran Şehirler

Dünya Ekonomik Forumu gerçekleştirdiği bir araştırmayla dünyanın en iyi iş-yaşam dengesine sahip şehirlerini tespit etti.

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından, İsviçre banka grubu UBS veri desteğiyle, dünyanın en iyi iş-yaşam dengesini kurmuş olan şehirlerini belirleyen bir araştırma yapıldı.

Bu araştırma, dünya genelinden 71 şehri kapsayacak şekilde insanların hafta ve yıl başına düşen iş saatlerini ve tatil günlerini hesapladı. Buna göre, en iyi iş-yaşam dengesini kuran ilk 13 şehirin Avrupa kıtasında olduğu tespit edildi. Bu şehirler, haftada 30.84 ile 33.28 çalışma saati aralığında sırasıyla; Paris (Fransa), Lyon (Fransa), Moskova (Rusya), Helsinki (Finlandiya), Viyana (Avusturya), Milan (İtalya), Kopenhag (Danimarka), Lüksemburg (Lüksemburg), Brüksel (Belçika), Münih (Almanya), Amsterdam (Hollanda) ve Madrid (İspanya) oldu.

Araştırmaya göre en çok çalışma saatine sahip ülkeler ise sırasıyla; Hong Kong (Çin), Mumbai (Hindistan), Mexico City (Meksika), Yeni Delhi (Hindistan), Bangkok (Tayland), Dubai (Arap Birleşik Emirlikleri), Nairobi (Kenya), Taipei City (Çin), Cakarta (Endonezya) ve Bogota (Kolombiya).

(Fotoğraf: www.uplifers.com)