AnasayfaGöç ve Mültecilerİnsani Yardım

Avrupa Birliği Nakit Yardım Programı Türkiye’de 250.000 Sığınmacıya Ulaşıyor

Avrupa Birliği Nakit Yardım Programı Türkiye’de  250.000 Sığınmacıya Ulaşıyor

Avrupa Birliği tarafından finansmanı sağlanan , Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi (ECHO), Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılayı ve Türk Hükümeti arasında kurulmuş olan Sosyal Uyum Yardım Programı (SUY) Türkiye’de yaşayan ihtiyaç sahibi sığınmacıları; gıda, kira, ilaç, yakacak ve kışlık giysi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için bir banka kartı aracılığıyla destekliyor.

Kartlara her ay, ailede bulunan fert başına 100 TL yükleniyor.Aylık nakit yardımı alan Türkiye’deki sığınmacıların sayısı 250.000’e ulaşmış durumda.Kasım 2016 başlayan program 2017 yılında 1 milyon sığınmacıya yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Türkiye, misafir ettiği yaklaşık üç milyon sığınmacı ile Dünya üzerindeki en fazla sığınmacı bulunduran ülke konumunda.Sığınmacıların %90’ı kamp dışında Türkiye genelinde şehir ve köylerde yaşarken, yüzbinlerce sığınmacı zor şartlar altında yaşamakta ve geçinebilme için bu tip yardıma muhtaç durumda.

Sığınmacılar, Türk Kızılayı merkezleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı ofislerinden programa başvuru yapabiliyorlar.

Dünya Gıda Programı (WFP) Hakkında

WFP, dünya genelinde açlık ile savaşan en büyük insani yardım kuruluşu olup kriz durumlarında gıda yardımı sağlar ve düzenli beslenmeyi artırmak ve direnç geliştirmek için kitleler ile birlikte çalışır. WFP her sene 80 ülkede 80 milyon kadar kişiye yardım sağlıyor.