Anasayfaİklim DeğişikliğiSürdürülebilirlik

Birleşmiş Milletler Başkanı Guterres: İklim değişikliği tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Birleşmiş Milletler Başkanı Guterres: İklim değişikliği tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Birleşmiş Milletler, iklim değişikliği eylem planıyla ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı konuşmada iklim değişikliğinin dünya için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İklim değişikliğiyle ilgili küresel mücadele ve herkes için huzurlu bir gelecek sağlamak için sürdürülebilir eylem çağrısında bulunan Guterres, iklim değişikliğinin önüne geçilmediği sürece daha tehlikeli boyutlara ulaşacağının bir kez daha altını çizdi.

İklim değişikliği nedeniyle oluşan doğal afetlerin etkisinin çok daha yıkıcı ve tahrip edici olacağını belirten Guterres, Paris Anlaşması’nın önemine ve uygulayan ülkeler üzerindeki olumlu etkilerine de değindi.

29-polar-bear-climate-change.w710.h473.2x

İklim bir kez değiştiği zaman geri dönülmesi çok zor bir yola giriliyor ve bu da tüm dünyadaki insanları etkiliyor. İklim değişikliği konusunda özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kendi eylem planlarını yapmaları gerektiğini belirten Guterres, sıcaklık seviyesinin artmasının buzulların erimesine neden olurken beraberinde daha fazla doğal afete yol açtığını vurguladı.

İklimin değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için daha fazla yeşile yönelinmesinin en doğru yol olacağını belirtti. Bu süreçte sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırmak ve kömür, petrol ve gaz gibi yakıtların azaltılmasını sağlamanın en mantıklı yol olacağını ifade etti.

Kaynak