Anasayfaİklim DeğişikliğiGöç ve Mülteciler

Dışişleri Bakanları Bonn’daki G20 Zirvesi’nde Buluşuyor

Dışişleri Bakanları Bonn’daki G20 Zirvesi’nde Buluşuyor

Dünyanın önde gelen ülkelerinin dışişleri bakanları 16-17 Şubat tarihlerinde Almanya Bonn’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde bir araya gelecek.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkesi ile Avrupa Birliği’nin oluşturduğu G20 Zirvesi’nin 12. olağan buluşması bu yıl 7-8 Temmuz 2017 tarihinde Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenecek. Bu büyük zirve öncesindeki ilk toplantı ise 16 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Bonn kentinde yapılıyor.

Toplantının gündeminde terörle mücadele, serbest ticaret, finans piyasalarının denetlenmesi, iklim koşullarının iyileştirilmesi, göç ve mültecilerle ilgili problemlerin ele alınması bekleniyor. Ayrıca, Temmuz ayındaki G20’nin ön provası olarak bu toplantıda Almanya’nın Birleşmiş Milletlere sunduğu Afrika’ya destek ve ortaklık girişimi konularının da üzerinde durulması öngörülüyor.

Öte yandan toplantıya ev sahipliği yapan Bonn, Almanya’nın iklim değişikliği konusuna odaklanan, çok sayıda uluslararası örgüt ve Birleşmiş Milletler ofislerine ev sahipliği yaparak çok taraflı diplomasi vizyonuna sahip örnek bir kent modeli oluşturuyor.

Kaynak