AnasayfaGenelUlaşım

Hrant Dink Vakfı Seyahat Fonu Başvuruları Başladı

Hrant Dink Vakfı Seyahat Fonu Başvuruları Başladı

Hrant Dink Vakfı’nın Avrupa Birliği desteği ile hayata geçirdiği Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu, Temmuz 2016 – Temmuz 2017 arasında, Türkiye ve Ermenistan’dan kişi ya da grupların komşu ülkeye yapacağı ziyaretlerde ulaşım masraflarını karşılıyor.

Seyahat Fonu, her iki ülkedeki gençler, üniversite öğrencileri, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, lise öğrencileri ve öğretmenleri, akademisyen ve araştırmacılar, gazeteciler, doktorlar, avukatlar, yazarlar, yayıncılar, sanatçılar, spor kulüpleri, sporcular, iş dünyası ve yerel yönetimlerin komşu ülkeye belirli amaçlarla yapacakları seyahatlere destek vermeyi amaçlayan bir fon havuzu olarak kurgulandı. Vakıf, Seyahat Fonu ile Ermenistan ve Türkiye’den sivil toplum, gençlik ve gönüllülük politikaları, insan hakları ve demokrasi, eğitim, çevre, tarih, kültür-sanat, kalkınma, spor, bölgesel işbirliği ve Avrupa entegrasyonu gibi çeşitli temalar çevresinde gerçekleştirilecek işbirliklerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Seyahat Fonu başvuruları, Türkiye ve Ermenistan’dan altı üyenin görev yapacağı bağımsız bir Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ve seçim sonuçları Sınırları Aşıyoruz internet sitesi üzerinden duyurulacak. Fon’a başvurmak için son tarih 24 Şubat 2017.

Detaylı bilgi için tıklayınız.