AnasayfaCOVID-19

Good4Cast On Beşinci Program ile Yayında: “Pandemide Evsizlik Riski”

Good4Cast On Beşinci Program ile Yayında: “Pandemide Evsizlik Riski”

Bilgi Üniversitesi’nde akademisyen ve aynı zamanda sosyal girişimci olan Doç. Dr. Itır Erhart ve film yapımcısı-sosyal girişimci Mehmet Sarıca’nın hazırladığı Good4Cast’in on beşinci program konuğu Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Ahmet Türker oldu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği

“Çorba dağıtımları ile başlayan bir inisiyatifiz. Daha sonra dernekleşme sürecine girdik. Dernek olarak evsizlerle iletişim halindeyiz. Onların sağlığa ve gıdaya erişimi, sosyal hakları, rehabilitasyon çalışmaları ile ilgileniyoruz. Özellikle evsizlere gıda dağıtımı sağlıyoruz. Her STK gibi biz de pandemi sürecine uyum sağlamaya çalışıyoruz.”

“Evsizlik, Toplumun En Kırılgan Gruplarından”

Türker, evsizliği bir kişinin ağır yaşadığı travmatik sebepler nedeniyle kimsesizlik, güven boşluğu yaşamasıyla kendinden bile soyutlaması ve sistemin dışında kalması olarak ifade ediyor. Evsizlerin %80’inin ailesi, çevresi olduğunu belirten Türker; bu konunun net bir şekilde anlaşılmadığını vurguladı. Türker, büyükşehirlere kırsal bölgelerden ekonomik nedenlerle gelerek evsiz bir yaşam süren bireylerin yaygın olduğuna değindi.

Pandemide Evsizlik Riski

Türker, sahada yer alan Çorbada Tuzun Olsun Derneği yetkilileri evsiz bireylerin olduğu bölgelerde barınma alanı, gıda yardımı gibi çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Bu konuda derneğe gelen ihbarların ivedilikle değerlendirildiğini söyledi.

“Sokakta yaşayan evsizlerin en büyük riskinin kronik rahatsızlıklarının olması ve bağışıklık sistemlerinin düşüklüğü olduğunu” ifade eden Türker, pandemi sürecinde koronavirüsün doğrudan olumsuz etkileyebileceği kişilerin evsizler olmasına değindi.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Ahmet Türker’in konuk olduğu IDEMA Haber Good4Cast dizimizin on beşinci yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Good4Cast’in tüm yayınlarına Google PodcastApple Podcast ve Spotify üzerinden erişebilirsiniz.