AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Google, Londra’da yeni bir bilişim merkezi kuracak

Google, Londra’da yeni bir bilişim merkezi kuracak

Google, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulut bilişim hizmetlerinde kullanılmak üzere veri merkezi kuracağını duyurdu.

Brüksel’den sonra Avrupa’daki en büyük veri merkezi olacağı belirtilen bulut bilgi işlem merkezinin onuncu kümesinin açılması genel bulut işini artırmaya çalışan İnternet arama ve reklam şirketinin de geleceğini işaret ediyor.

Amazon Web Services’in öncülüğünde kamu bulut bilgi işlem modeli olan bir şirket, birçok müşteriye bilgisayar sunucuları, depolama ve ağ kapasitesi kiralamaktadır. Teknisyenlere göre “bulut bölgesi” olarak adlandırılan her bir tesis genellikle iki veya üç veri merkezini kapsar ve her biri kendi güç kaynakları ve güvenliğini korur.

Birçok işletme, en azından kendileri için daha fazla veri merkezi inşa etmemek veya mevcut veri merkezlerini genişletmek yerine bu veri merkezi kaynaklarını kullanma konusunda düşüncelere sahiptir.

Avrupa’da Google (GOOGL +% 0,54), Belçika, Almanya, Hollanda ve Finlandiya gibi  4 bölgede yoğun olarak faaliyet gösteriyor.

Microsoft (MSFT,% 1.04), Amazon (AMZN,% 0.32) ve Google, yeni bulut tesisleri için planları canlı yayınla duyurdular. Amazon geçtiğimiz sonbaharda Londra’da mağaza kurarken Aralık ayında Montreal bölgesinde bir yer açtı ve önümüzdeki yıl Afrika’da da bulut veri merkezleri açmayı planlıyor.

Bulut merkezlerinin açılması için çeşitli nedenler var. Birincisi, bir işletme bulut veri merkezine ne kadar yakınsa, o kadar hızlı hizmet sağlayabiliyor. İkincisi, birçok ülke şirketlerin müşteri verilerini sınır boyunca sadece bir veri merkezinde değil de yerel olarak saklamasını gerektiren kanunlara sahip bu yüzden veri merkezlerinin konumları da büyük önem arz ediyor.

Kaynak