AnasayfaYenilenebilir Enerji

Güneş enerjisi, geleceği en parlak sürdürülebilir enerji türü!

Güneş enerjisi, geleceği en parlak sürdürülebilir enerji türü!

İnsanlar saniyede 221 ton kömür, 1.066 varil yağ ve 93.000 metrik küp doğal gaz tüketiyorlar.

Bu malzemeler, 18. yüzyılda İngiltere’de başlayan ve kömür ve petrol gibi “yeni enerji” kaynaklarını kullanan sanayi devrimi için harikaydı. Ancak 21. yüzyılın başında “yeni enerji” kavramını yeniden değerlendirmenin tam zamanı. Fosil yakıtların gezegen için uzun vadeli sürdürülebilir enerji çözümünde yerleri yok bu yüzden yenilenebilir enerji kaynakları ile değiştirilmesi gerekiyor.

Peki hangi yenilenebilir enerji kaynağıyla değiştirmeliler?

İnsanlık er ya da geç yalnızca uzun vadeli sürdürülebilir enerji çözümünün güneş enerjisi olması gerçeğinin üstesinden gelmek zorunda kalacak. Bu durum güneşin, rüzgar, nükleer, biyokütle veya jeotermal gibi diğer yenilenebilir kaynaklara karşı sağlayabileceği muazzam enerji potansiyeli ile sağlanabilir.

576115829_c13e6c8ccc_o

Şebekeden bağımsız güneş, Afrika’nın enerji alanında geleceği olmalıdır. Izgara Şebekesi, basitçe insanların merkezi bir elektrik nakil hattına bağlantı gibi uzaktan altyapı desteğine güvenmediği, bunun yerine bağımsız bir bağımsız güç kaynağı kullandığı bir sistem şeklidir. Bu sistemler, kırsal alanlarda yaşayan insanlar için mükemmeldir. Afrika’daki 620 milyon insandan yoksun bırakıldığı zaman enerjiye erişim temel bir insan hakkı olmalıdır. Bunu başarmak için, gelecekteki güç çözümleri için şebekenin ötesine bakılmalıdır.

“Sürdürülebilir enerji” çözümünün çok disiplinli bir yaklaşım gerektirdiğini ve kimya, biyofizik, biyoloji ve malzeme mühendisliği alanlarındaki uzmanlığa ihtiyaç duyduğu açıktır.

Enerji insanlık için en önemli kaynaktır ve güneş enerjisi nihai enerji kaynağıdır. Güneş, bir enerjisi kaynağı olarak bir takım avantajlara sahiptir ve neredeyse tüm kullanıcılara eşit erişim sağlar.

Dünyamız halihazırda benzer bir nüfus artış oranını varsayarsak 2050 yılına kadar 30 TW’ye ulaşacak yani yaklaşık 17.7 trilyon watt (17 terawatt, TW) oranında enerji tüketmesi gerekecektir. Dünyanın yüzeyini aydınlatan güneş enerjisi, medeniyetimizin onu tüketebileceği orandan yaklaşık dört kat daha büyüktür. Açıkçası düzgün bir şekilde kullanıldığı sürece güneş enerjisi herkes için yeterli olacaktır.

Kaynak