AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Hava Kirliliğini Azaltmak İçin Tasarlanan Maskbook Uygulaması Piyasaya Sürüldü

Hava Kirliliğini Azaltmak İçin Tasarlanan Maskbook Uygulaması Piyasaya Sürüldü

İklim değişikliği ve hava kirliliği konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak için yaratıcı bir yöntem olarak piyasaya sürülen Maskbook uygulaması geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından tanıtıldı.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve İklim ve Temiz Hava Koalisyonu (CCAC) hava kirliliği ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için insanların kendilerine dijital ortamda sanal maskeler oluşturabilecekleri ve akıllı telefonlar için ücretsiz bir uygulama olan Maskbook Uygulaması’nı tasarladı. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar hem hava kirliliği ve iklim değişikliğine karşı mücadele konusunda dünyada farkındalık yaratabilecekler hem de kendi sağlıklarını korumak adına bir adım atmış olacaklar.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı ile İklim ve Temiz Hava Koalisyonu vatandaşların Maskbook uygulamasını kullanmalarını teşvik ederken aynı zamanda geniş kitlelere ulaşmada bir araç olarak sanattan faydalanmak adına  Art of Change 21’le birlikte çalıştı.

Peki bu uygulamayı nasıl kullanıyoruz? Maskbook uygulamasını indirdikten sonra kendi resminizi yükleyip kendinize dilediğiniz şekilde çevre kirliliği karşıtı sanal bir maske oluşturun ve resminizin üzerine yerleştirin, böylelikle kendinize bir Maskbook oluşturacaksınız ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı için bir sanat eseri haline dönüşeceksiniz.

Küresel sürdürülebilirlik ilkelerini de temelinde barındıran Maskbook uygulamasının açlık, hava kirliliği ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için önemli bir rol oynayacağı bekleniyor.