AnasayfaGenelEğitim

Hayata Destek’ten Gençlere Yönelik Eğitim ve Staj Programı

Hayata Destek’ten Gençlere Yönelik Eğitim ve Staj Programı

18-24 yaş arası, Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türkiye vatandaşı gençlere yönelik hazırlanan eğitim ve staj programının başvuruları başladı!

Hayata Destek Geçim Kaynağını Destekleme Programı, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde verilen mesleki eğitim ve dil kursları aracılığı ile ihtiyaç sahibi kesimlerin kendi ayaklarının üzerinde durmasına katkı sunacak beceriler edinmelerini, istihdam piyasasına dahil olmalarını, geçici dönemli istihdam olanaklarının yaratılmasını amaçlamaktadır.

Save the Children ve İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı’nın birlikte finanse ettiği program kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yerelleştirilen ve Hayata Destek Derneği tarafından uygulanan “Türkiye’deki İş Yaşamına Uyum ve Hazırlık Eğitimi” Türkiye vatandaşı ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeli1 18-24 yaş arasındaki gençlerin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmayı, iş yaşamına yasal yollardan katılımlarını desteklemeyi hedeflemektedir. Suriyeli nüfusla beraber yerel halkı da kapsamına alan eğitim, sosyal uyuma katkıda bulunurken katılımcıların sosyal becerilerini geliştirerek daha donanımlı bireyler olarak iş yaşamına katılmalarını sağlayacaktır.

Türkiye’deki İş Yaşamına Uyum ve Hazırlık Eğitimi” katılımcıları Türkiye’deki çalışma kanunundan iş yerinde insan ilişkilerine, problem çözmeden iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gerekenlere kadar birçok alanda bilgi edinebilecekler. Katılımcılara iş tecrübesi kazanabilecekleri 3 aylık bir staj fırsatı da sunan programda aynı zamanda staj olanağı yaratan işverenlere gençlerin staj süreleri boyunca doğacak tüm giderleri için de destek verilecek.

Başvuru için gerekenler:
– 18-24 yaş aralığında olmak
– En az lise mezunu olmak

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız